Dikke vinger aan negativiteit

Iedereen weet het wel. Je moet zelf je slingers ophangen om er een feestje van te kunnen maken. Dat dat lastig is zal iedereen beamen. Zeker ook omdat je met zoveel randvoorwaarden/mensen/omgeving etc te maken hebt.

Afgelopen jaar ben ik twee maal bij het persoonlijkmeesterschap event van Michael Pilarczyk geweest. Dit na aanleiding van zijn boek; Master your mindset!! En alleen al met die titel heb je denk ik alles gezegd. Alles draait namelijk om je mindset. Hoe jij met alles omgaat, of je oordeelt , en of je een positief persoon bent. Zoals ik leerde van Michael, basis regel; negativiteit uit je leven elimineren! Dat kost je alleen maar heel erg veel energie. Super zonde! Want ons leven is maar beperkt. De tijd tikt gewoon door. Dus als iemand zegt te druk voor iets te zijn, is de vraag of die het wel echt wil. Waarschijnlijk niet. Want als je het echt wil dan kun je het DOEN.

Ik kreeg van de week voor de zoveelste maal met negativiteit rond een en dezelfde persoon te maken. Altijd lastig om iets te elimineren. Zoals nu ook waren er mensen bij betrokken. Die dan uiteraard niet volledig jou visie hebben. Maar zou de persoon daardoor een vrijbrief hebben om jou voor van alles wat lijkt op rotte vis mogen uitmaken? Nee! uiteraard niet. En dan is het lastig. Dan komt het op vertrouwen aan. Want in deze maakte ik uiteraard de keuze tot elimineren. Maar wat gaan de anderen doen die er ook bij betrokken zijn. Kans is uiteraard dat zij een andere keuze maken als mij. Dat zijn altijd moeilijke momenten. Alleen is de eer aan jezelf houden groter! Luister altijd naar je eigen onderbuik. En respect voor keuzes van een ander. Dan zijn soms de momenten daar dat het tijd is om afscheid te nemen. Want daar bestaat het leven toch uit. Mensen komen en mensen gaan. Soms passen mensen niet meer in je huidige plaatje. No hard feeling!

En dan kom je weer terug op de slingers. Hang ze fijn zelf gewoon lekker op. Super gezellig….. of volgens deze engelse quote…..

don’t wait for someone to bring you flowers. Plant your own garden and decorate your own soul

Ja ik ga voor de bloemen. Mijn huis lekker voorzien van heerlijk geurende hyacinten. En de mooiste kleurtjes gekozen. Een fijne vrolijke sfeer. Die ook nog heerlijk ruikt. Ik ga niet wachten op wat komen gaat. (lees wat anderen beslissen) Ik ga genieten. En maak mijn eigen mooiste leven! Hoop dat ik het vertrouwen van de anderen mag krijgen zodat mijn mooiste leven nog mooier mag worden. #jemooisteleven


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s