Lief Lijf…


De lange slungel maar dan in vrouwelijke vorm. Nou ja borsten had ik ook niet echt. Nee ik was wat dat betreft absoluut niet rijkelijk bedeelt. En dan stak ik ook nog eens boven iedereen uit. Ik kreeg daardoor alle aandacht. Verder totaal geen uitblinker, gewoon type muurbloempje. Gepest? Nou op de basisschool zeker niet. Die tijd kan ik alleen herinneren als heel erg fijn en warm. Voortgezet onderwijs was anders. Vooral de eerste jaren waren wel hel. Want toen was puberteit natuurlijk een issue. Alles veranderde maar zoals ik dus al schreef, erwtjes op een plankie. Daar mocht ik het mee doen. Onzeker! Slungel! Ik blonk niet uit. Ja ik was degene die als laatste werd gekozen (of dus eigenlijk gedwongen geplaatst) tijdens de gymles voor de teamsporten. Pfff het is helemaal niet leuk.

Het was uiteindelijk de beroepsopleiding die mij vormde. Ik weet nog goed de mentor die ik twee jaar had. Hij was de eerste die me publiekelijk een compliment gaf. Zo gek! Maar dat was voor mij een lichtpuntje. Dit wilde ik vaker. En steeds vaker trok ik de stoute schoenen aan om buiten mijn confortzone te stappen. Steeds meer werd ik trots op mezelf. Alleen dat lichaam………….. NEE.

Lang. Geen vrouwelijke vorm aan. Oja toch wel, een dikke reet! Geen borsten, of in ieder geval niet noemenswaardig. Geen taille. En na mijn blindedarmontsteking verdween ook nog eens mijn platte buik!!!

toen zag ik het ‘licht’…

tot ik daar boven op het parkeerdek stond van het ziekenhuis in Ede. Ik had de operatie, lees dubbele amputatie en reconstructie van mijn borsten, al gehad. En in afwachting van de chemo kreeg ik de uitslag die dag van de lab onderzoeken. “in de linkerborst die preventief op mijn verzoek ook was geamputeerd, was een voorstadium van kanker gevonden” K*T!!!! Dan sta je daar op het parkeerdek ineens heel alleen. Heel alleen. Geen auto’s. En de wind om mijn oren. Wat is het leven relatief!! Tranen, een heleboel tranen. Mijn kindjes zijn zooooo klein, dit wil ik niet. Het is mijn tijd nog niet. Nee God of wie daarboven ook zit. Als je het maar uit je hoofd laat. Hands of me!! …….. Dit was het punt dat ik het ‘wist’. Ik word oud! En ik ben fucking goed. Ik mag er zijn. Ik ben ik, en ik ben uniek!

Helaas is gebleken dat mijn lichaam medisch gezien niet heel sterk is. Of misschien juist toch wel. Want alle aanslagen op mijn lieve lijf heb ik letterlijk en figuurlijk overleefd. Borstkanker, een ernstige longontsteking, gesprongen blindedarm, achhhh… Dit is toch het leven. Tegenslagen vormen je. Juist hierdoor word je sterk en weet je te waarderen. Ik ben trots. Trots op mijn lijf, we groeien nog steeds. Gelukkig niet in de lengte of de breedte. haha. Maar sterker wel. Ook mijn mentale stukje is niet meer zoals ik ooit als kind was. Zeker door de eyeopeners uit master your mindset. Maar ook de contacten met bijvoorbeeld de meditatie zangeres AnurA hebben me sterker gemaakt. Zorgen voor de ontspanning en de bezinning. Ik kom er wel. Ik ben op weg. Ik ben op reis. Ik volg mijn route naar mijn mooiste leven. Geniet nu al, want het kan zo maar over zijn. En ik kan het weten!

Maak de keuze voor jezelf. Leef NU! Laat je verleden een mooie herinnering zijn. Haal je leermomenten eruit, en leef NU!!! #jemooisteleven

3 gedachten over “Lief Lijf…”

 1. Lieve Bianca,
  Dank je wel voor jouw nieuwe blog..in een adem uitgelezen..zo mooi verwoord en zo ontroerend..ik kan mij jouw emoties helemaal indenken en ik beleef het bijna zo goed heb je dit verwoord ..wat heb jij veel moeten meemaken zeg,ongelofelijk..wat een beproeving is het leven voor jou op dat moment dan hè? Door jouw blog word ik nog bewuster hoe dierbaar onze tijd op aarde en hoe kostbaar onze tijd is ..het leven is grillig en meedogenloos maar ook heel gevoelig en mooi maar dat is dan meestal met de mensen waar je van houd..
  Wat goed Bianca dat je deze blog bent begonnen en zo iedereen meeneemt in jouw reis door het leven met al z’n ups en downs..
  Ik heb gelezen dat het weer goed gaat met jou en dat je een prille maar stabiele relatie hebt gekregen en dat is natuurlijk heel erg goed nieuws voor jou maar ook voor mij als lezer van jouw blogs..
  Nogmaals dank je wel Bianca dat je je reis wilt delen met ons..ik blijf je volgen lieve Bianca..tot een volgende reactie zal ik maar zeggen..

  Veel liefs,
  Fred Menke.

  Like

  1. Lieve Fred… WAUW… ik ben stil van je mooie lieve reactie! Ik ben hier op dit account nog niet zo bedreven, nog vooral de technische dingen aan het onderzoeken. Maar hoop dat ik je mag blijven boeien/inspireren. Ik zie jouw en andere reacties graag tegemoet. Dat mag uiteraard ook privé, omdat ik merk dat mijn openheid voor sommige (nog) te ver gaat. Veel liefs van Bianca

   Liked by 1 persoon

 2. Hi Bianca,wij hebben elkaar geraakt met onze reactie en dat is top en inspirerend en dank je wel weer voor jouw mooie en snelle reactie..jij maakt mijn dag ook helemaal goed hoor ,zo zie je wat je voor elkaar kan betekenen zonder elkaar te kennen en ontmoet te hebben..
  Ik kan jou ook privé mailen? Via FB of ?
  Ik blijf jou zeker volgen hoor..ik hoop je lang te mogen volgen zelfs..je inspireert de wereld en de mensen om jou heen en je hebt schrijverstalent dus vooral doorgaan ..
  Veel liefs terug Bianc..

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s