Stress….. train je brein!

pluk de dag!

In de huidige maatschappij is het druk. Moeten we veel. En leggen we ons dat ook op. Want we denken dat als we niet mee doen in die heksenketel we niet bij kunnen blijven. Is dat zo? Juist door die druk en juist door al die gedachten ervaren we ‘moeten’, en raken we met zn allen gestresst. Iedereen wil massaal op vakantie. Want dan rusten we tenminste uit. Serieus? Nee joh, dat is maar voor heel even. Want als je weer terug bent gaat het riedeltje gewoon weer van voor af aan beginnen.

Vandaag ook weer zo’n punt. Een punt waar ik eigenlijk al in had besloten dat het niet eens waard is er een woord over te typen. Het leek ook klaar te zijn. En toch…….. bleek ik te naïef, te goed van vertrouwen.Het is er nog steeds……. Dat geeft stress. Dat geeft gevoel van onmacht. En nu? Ik kan zoals bewezen helpt gaan mediteren. Door meditatie zorg ik voor afname in dichtheid in de amygdala.(je brein) Hierdoor zijn dan de stress reacties minder erg. Of muziek luisteren zou ook bewezen helpen. Hierdoor train ik mijn frontale lob (ook in je brein) die verantwoordelijk is voor het afremmen van de amygdala. Offff lekker gaan sporten, hiermee versterk ik mijn hippo campus (wauw wat zit er toch veel verstopt in die bol van je), en die remt weer de stress hormonen. En maak ik nieuwe hersencellen aan in de hippo campus en bevorderd dan het behoud van die cellen……

Ja dat kan ik allemaal doen! Ik heb dat namelijk ook allemaal gedaan in de afgelopen maanden. Maar volgends mij stopt dat op het moment dat de randvoorwaarden niet meewerken. Toch? Boos, verdrietig, onmacht, waarom gebeurd dit nu bij mij? En het erge is, intussen raakt het niet alleen mij maar ook mijn kinderen. Waarom gaat iemand op zoek naar kinderen. Los toch je problemen op met de juiste persoon. Een ex van je partner blijft lastig! Inmiddels raken mijn kinderen hun pril opgebouwde vertrouwen in hem ook kwijt. En kan ik alleen maar pitbull zijn. Niet mediteren, geen muziek, en al helemaal niet sporten. Maar eerst de bal neerleggen waar hij hoort. Bij de twee ex geliefden. Om vervolgens na hem te hebben gesproken en ik het aan het papier heb toevertrouwd, ook los te laten.

Dit is wel de groei die ik de laatste jaren heb door gemaakt. Niet zomaar willen oplossen, niet alles naar je toe trekken, en niet oordelen. Als de liefde groot genoeg is dan zie ik hem snel genoeg weer. En weet hij dat dit zo niet meer kan. Als de liefde niet groot genoeg is ben ik alleen dankbaar voor de mooie tijd. Nu even geen tijd om de diepte in te gaan met mijn gevoel, maar even loslaten. Puur zelfbescherming, en als pitbull voor mijn kinderen waken! De openheid op papier, omdat ik hoop dat er herkenning bij anderen is met daarmee misschien wel een geruststelling. Een geruststelling in ‘Je staat niet alleen in wat je meemaakt’. Zonder oordelen, warmte voor je naasten. Er zijn. Je bent niet alleen!

Onzettend dankbaar voor dat ik dit heb mogen leren in de afgelopen tijd. En ook trots op mezelf dat ik de negativiteit kan zien, en kan omdraaien. Het maakt mij sterker! Tuurlijk hoop ik oprecht met heel mijn hart dat hiermee mijn relatie NOG sterker wordt. Maar ben ik zo reeel dat het eindig kan zijn. En voel ik me goed in het feit dat ik open durf te zijn. Met een duidelijke keuze voor mezelf, en voor mijn kinderen. Hiermee hoop ik jou te inspireren. Jij bent het belangrijkste! Jij leeft in jouw leven, maak die tot het mooiste!!

#haal het mooiste uit je dag #het zit niet altijd mee #train je brein #jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s