‘Ik ben’- affirmatie

Eindig iedere dag met positieve gedachten. Als je de laatste minuten alleen bezig bent met negatieve gedachten voor dat je gaat slapen, dan is dat de boodschap waarmee je je onderbewustzijn programmeert…… De hele nacht is dat de energie die je dan stuurt naar je onderbewustzijn. En wat denk je dat er dan gebeurd morgenvroeg…………Neem iedere avond even bewust de tijd om negativiteit uit je hoofd te zetten. Wees dankbaar voor de mooie dingen……

een stukje vrij geciteerd uit de ‘ik ben’ affirmatie in de Meditation Moment app van Michael Pilarczyk ……..een echte aanrader, met prachtige zang van AnurA.

Wat heb ik me vandaag vooral gericht op de meest positieve mensen om me heen. Alle vrolijkheid, gekheid en enthousiasme naar me toe getrokken. Het maakt me sterk. Het maakt me blij. Het maakt me dankbaar. En daardoor steeds meer gemotiveerd. Dit is de juiste weg…. dit is de reis die mijn mooiste leven steeds verder naar 100% voert. Onderweg geniet ik vooral. Geniet ik van de voor mij merkbare groei.

Hoe anders was het in januari 2010…. toen ik te horen kreeg dat het fout was (borstkanker)…. Ik was al verdrietig. Ik miste mijn lieve tante (net overleden), en van opa hadden we ook net afscheid moeten nemen. Ik had verdriet. Maar nog niet om mezelf. Onderging alles gewoon. Mammografie, punctie, gesprek met specialist, gesprek verpleegkundige van mamma care……… Pas in februari 2010 na mijn operatie (lees amputatie en reconstructie van mijn beide borsten) Het moment dat ik de uitslag kreeg van het onderzochte weefsel van beide borsten. Toen bleek dat in de preventief geamputeerde borst een voorstadium van kanker zat. Pas toen, pas toen ik na die uitspraak van de specialist weer buiten stond. Boven op het parkeerdek…..ALLEEN….. Pas toen, heb ik voor het eerst heel hard gehuild. Heel hard! Wat is het leven toch relatief……..en wat voelde ik me ziels alleen.

ziels alleen…….

Zoveel bewustzijn tegenwoordig. Zoveel geleerd in het afgelopen jaar. Zo dankbaar….Geen zweverig gedoe. Geen goeroe gepraat. Maar gewoon simpele eyeopeners. Gewoon DOEN! Dat is eigenlijk wel de belangrijkste verandering die ik door maakte. Samen met NIET OORDELEN. Een lastige, maar als je je er van bewust bent geeft deze je heel veel rust. Pas dan kom je er achter hoeveel gedachten er eigenlijk continu door je hoofd heen gaan. Dan schijnt het voor ons vrouwen zelfs nog veel erger te zijn als voor mannen. Die kunnen die bovenkamer gewoon even UITzetten. DAT WIL IK OOK! Hoe oneerlijk. Dat je vraagt aan je man/vriend/partner ‘waar denk je aan’…..”niks” ….. Ja daggggg, je denkt altijd wel ergens aan. Helaas lieve vrouwen, het is een bewezen feit. Mannen hebben een zogenoemde ‘nothing box’. Rete jaloers makend!!! Dat dan weer wel…Maar gewoon DOEN waar je blij van wordt. Gewoon DOEN wat je happy maakt.

Zoveel meer bewustzijn in wat ik ECHT wil. Waarom ik iets doe. Maar vooral ook echt MEZELF zijn. Zoveel meer bewust in de mensen die ik om me heen toelaat. Zoveel meer bewust in keuzes maken. Zoveel meer bewust! Dat juist die keuzes mijn koers in het leven bepalen. Want intussen ben ik er wel achter dat je zoveel meer kunt als je denkt. Door leerling te blijven van je leven, maak je groei door.

Tegenwoordig word ik bijna dagelijks op die groei aangesproken. Alleen maar erg mooie gesprekken. Soms ook wel erg verdrietige verhalen van situaties waar andere mensen in zitten. Maar meestal zijn het mooie gesprekken om in te sparren. Om samen even te levelen. Dan komt er toch ineens heel veel positiviteit op me af. Zoveel goedheid van de mensen. Zoveel warmte…. Heel gaaf. Mooie ontwikkeling. Om de hele maatschappij steeds bewuster te zien worden. Mooi ook om te zien hoe ook mijn kinderen daar hun vruchten van plukken….. Ja ik ben dankbaar! Erg dankbaar…Voor deze mooie dag, mooie inzichten, mooie mensen en vele mooie woorden

“IK”

#jemooisteleven #IK ben dankbaar #IK ben tevreden #IK ben goedgenoeg #IK ben blij #IK ben relaxed #jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s