verandering of liever vasthouden aan het oude?

I love mornings…

Goede morgen! Ik hou zo van de ochtenden. Heerlijk in alle rust. Iedereen ligt nog op een oor. En ik struin lekker door mn huisje op weg naar koffie. Niks is fijner dan een vers bakje koffie op de vroege morgen. Noouuuuuuu ….oke……..ik kan 1 ding bedenken wat lekkerder is. Maar ja mn vriend was vannacht in zn eigen huisje dus tja, hihihi. Dan maar nog een bakkie zetten, en lekker typen. Want daar krijg ik steeds vragen over, ‘hoe doe je dat?’ je huishouden, kinderen, en je baan, en poetsklussen….

Nou, gewoon ‘typen’. *smile* Nee zonder dollen, dat heet keuzes maken. En dat is toch iets waar het hele leven uit bestaat. Als je iets echt heel graag wil is die keuze maken niet zo moeilijk. In eerlijkheid blijft mijn huishouden wel wat achter op de maatstaven die ik eigenlijk heb. En ik heb het geluk dat mijn lieve meiden al weer ietsje ouder zijn, best zelfstandig. Wanneer iets passie heet kun je ook makkelijker iets er voor laten liggen.

schooltasje van de jongste

Ondertussen geurt de bos bloemen die op tafel staat heerlijk met zn roosjes en fresia’s….En heb ik de thermos fles met thee gevuld, verse broodjes afgebakken en mandarijntje klaargelegd. Zo die kleine van mij kan er ook weer tegen aan op school. Ja het is multitasken, maar ik doe het met liefde. En vooral die rust ‘smorgens maakt dat ik dit zo kan doen als ik graag wil.

De oudste liep al even om me heen. Had voor zich zelf al een paar broodjes uit de oven ‘gegapt’, en vliegt met tas onder dr arm de schuur in. Om een paar minuten later met gierende banden weg te fietsen naar school. Even 20 kilometer door weer en wind…whoop whoop. Ja deze mama is rete trots op ons alle drie. Nummer vier (en vijf) is in zijn eigen huisje. Maar blijft niet onbesproken vanochtend ook aan de eetkamertafel. De jongste vraagt of hij nou zelf fijne broodjes maakt, en koffie zet. Want als hij hier is vind zij het zo leuk om voor hem koffie te zetten. ‘Dan zegt ie namelijk, dankjewel schat, lief he mama’….. Ja lieve Purk, dat is heel lief! En gelijk realiseer ik me dat we het getroffen hebben met zn VIEREN…. (nu alle tumult met ex op de achtergrond laten verdwijnen…… en lekker verder gaan) Wat een fijn gezinnetje gaan wij vormen. RUK….de tijd tikt wel door. En dus heel snel onder een douche springen. De ‘jongens’ (lees clienten) op het werk wachten…. Fijne dag allemaal

Ik koos voor verandering! ik koos voor mijn passie, SCHRIJVEN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s