Harde waarheid….

Ik weet het, ik ben erg duidelijk. Of zoals ik dan eigenlijk hoor, ‘wat ben jij hard’. Nou weet ik niet of dat perse HARD is. Want hard vind ik iemand die alles afbrand, en medogaloos negatief is. Ik zeg waar het op staat. En als dat niet positief is dan zal ik dat onderbouwd gewoon zeggen. Ook al is het een negatieve boodschap. Maar afbranden is wat mij betreft voor iemand die onzeker is, dus maar heel hard gaat ‘blaffen’..

Ik weet niet wat ik erger vind, iemand die hard ‘blaft’ of iemand die de boel aan elkaar liegt… Omdat ik mensen onwijs interessant vind, zie ik tegenwoordig steeds beter wat er gebeurt. En zo merk ik HELAAS steeds meer dat er met het grootste gemak gelogen word. Waarom? Is het dan dat de waarheid zo zwaar is? Ben je zo onzeker en wil je iets verdoezelen? Ben je jaloers op een ander/andere situatie? Ben je liever lui dan moe, en denk je dat dit de makkelijkste weg is? WAAROM? Leugens komen toch altijd uit!!! Waarheid komt altijd boven tafel! Wat beweegt iemand om te liegen? Pubers onderling, wauw, dat zijn de grootste leugenaars. Op zich ook best te begrijpen. Alles in ontwikkeling, en vooral dat brein. Ja dan wil je toch altijd meer groter of beter. Maar ook volwassenen……Ik zie het gewoon in mn naaste omgeving gebeuren. En als iemand dan merkt dat ik het heb gezien, hoor ik ‘ had even geen zin in gedoe, dit was de beste weg’……wtf.

Nou denk ik niet dat er tegenwoordig meer als vroeger wordt gelogen. Maar denk dat het meer zichtbaar is. Doordat je altijd ‘onder de radar’ bent. En je overal volgbaar bent komen leugens eerder uit. Ik vermoed dat er vroeger net zo veel en net zo hard gelogen werd. Leugentjes voor bestwil. jaja……uiteindelijk uitmondend in…tja waarschijnlijk zak je uiteindelijk zo ver af dat je zelf niet eens meer weet wat de waarheid is. Tuurlijk ben ik geen heilig boontje. En heb ik mijn oudste vorige week ook ‘gewoon’ een lekker dagje thuis gehouden. ‘ja meneer ze is zieeeekkkkkk’. Ik denk dat het het ‘ikwilgewoondeheledaginbedblijvenenvoorallekkerveelinternetten’ virus was. hahaha Ach soms moet je even zo’n dagje hebben. En voor het eerst in de drie jaar voortgezetonderwijs, vind ik dit best oké. Maar als je gewoon feiten hebt waarmee je leugens openbaar kan leggen, en dat keer op keer ziet gebeuren……… ga je te ver. Nou heb ik het in deze over de algemene tendens die ik meer en meer zie. Dus mensen die mij kennen ga nu niet bedenken wie ik bedoel. Niemand in het specifiek.

Ik vinden liegen kinderachtig. Te sneu voor woorden als je liegen verkiest boven de waarheid. Nooit zomaar iets roepen, doe ik ook niet. Pas als je meermalen feiten ziet/hoort/leest pas dan mag je concluderen. Pas dan zakt ook mijn broek af als iemand ook gewoon met het dodelijkste gemak door gaat met liegen. Ja dan verkies ik toch het ‘blaffen’ boven het liegen.

2012… Ik leerde een leuke man kennen via Knuz. Damn toch maar weer eens een datingsite bekijken. Ach het typt lekker weg. Even andere dingen om over ‘te praten’.. En zo was daar die ‘gewoon’ erg leuke man. Het ging best snel. We typten veel, maar na een paar dagen al spraken we een keer af. Gewoon voor een bakkie.

Dat ene bakkie, werden er een hele hoop meer. 2,5 jaar lang hadden we een heel intensieve LAT relatie. Omdat hij met een eigen bedrijf zat, en de afstand in auto minuten op een uur stond. Dat de waarheid lag in het feit dat hij in zijn woonplaats nog een relatie had, achterhaalde ik dus pas later. Toen werd door de puzzelstukjes aan elkaar te leggen duidelijk dat hij al 2 jaar de relatie in zijn woonplaats ook had. Sterker nog, in hun eerste jaar heeft hij er ook nog een derde vrouw naast gehad. Maar dat heeft zij toentertijd achterhaald, en van de kaart geveegd.

Voor mij was het 2,5 jaar een goede relatie. Heel soms wel een gekke situatie. Maar altijd had hij een heel aannemelijke reden er voor. Dus wie ben ik om dan te gaan wantrouwen. Achteraf ook lang nog met hem gesproken. Omdat de liefde heel diep zat. Wat heeft je er toe gebracht om te gaan liegen.?.. Onzekerheid. Niet alleen kunnen zijn. En….. doordat hij bij de vrouw in zijn woonplaats nog veel meer en grotere leugens gebruikte, kon hij niet anders als door gaan. Uiteindelijk had hij haar onder valse voorwendselen ook in zijn bedrijf actief laten worden. En daar kon hij haar ook niet meer missen omdat de opdrachten nu steeds harder binnen kwamen…… Maar waarom niet eerlijk opbiechten? Vroeg ik hem heel vaak. ‘Ik weet het niet Bianca, ik weet het niet……….. ze doet haar ding, ik kan me richten op het werk waar ik goed in ben…… ik denk dat het gewoon de makkelijkste weg is. ..’ De makkelijkste weg??? Keer op keer achterhaalt zij al jaren dat je weer enorm liegt. Gaat je relatie weer uit, en weer aan…. klinkt mij niet als makkelijk. (uiteraard is er ook veel te zeggen over haar in deze, maar dat is een geheel ander verhaal….)

Uiteindelijk toen ik achter deze waarheid dus kwam, en ik de puzzel gelegd had, brak ik op. En heb ik het achter me gelaten. Nog steeds neemt hij ongeveer twee maal per jaar contact op. Want liefde was er wel degelijk voor hem. Voor mij TOEN ook. Maar intussen niet meer als nieuwsgierigheid naar de mens. Schoolvoorbeeld van ‘de waarheid komt altijd boven tafel’…….

Ik vind liegen iets uit een hele slechte soap. Misschien kijken veel mensen ook wel teveel naar die slechte soaps op tv. En denken ze dat het normaal is………. Begrijpen doe ik het niet. Of misschien WIL ik het gewoon ook niet begrijpen. Dan liever hard, maar wel heel eerlijk. Dan weet de ander in ieder geval waar hij bij mij aan toe is.

3 gedachten over “Harde waarheid….”

 1. Hi Bianca,wat kan jij schrijven zeg..ik heb weer genoten van de blog over de waarheid..knap hoor..jij bent zeker ook altijd op zoek naar onderwerpen om over te bloggen?
  Wauw, jouw relatie met de man van Knuz.. ongelooflijk dat dit pas na 2,5 jaar pas uitkomt..en wat super jammer dan hé?
  Jij hebt ook heel wat meegemaakt als het over relaties gaat dan..
  Welk moment van de dag schrijf jij jouw blogs en schrijf jij ze dan in een keer af?
  Hoe is het nu met jou wat jou gezondheid betreft Bianca? Ik ben erg benieuwd..

  Liefs Fred.

  Liked by 1 persoon

   1. Liefs terug Bianca..bedankt voor jouw reactie..
    Fijn dat het goed gaat met jou..
    Ja de ochtend uren na een nachtrust is de meest geschikte tijd..de geest is nog uitgerust als het goed is en nog vrij van de indrukken van die dag..ik ben echt een fan van jou..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s