Puur Zuiver Echt….

zondag morgen in februari, op een mooi plekje buitenaf in Nederland

Zondag ochtend…… uitkijkend over de weilanden, kijkend naar de vogels en de opkomende zon. Overvalt me dit mooie stukje natuur. Wat een schoonheid. Langzaam zien we de mist weg trekken. Mijn Liefde maakt een heerlijk bakje verse koffie, en samen genieten we in stilte. Een groep meeuwen trekt voorbij. En terwijl de tijd verder tikt overwint de zon steeds meer terrein. De kat die eerst nog bang was voor koude pootjes buiten, neemt ook een sprintje naar buiten achter de muisjes aan. Dit is puur, dit is meditatie in zn beste vorm, dit is ZENNNNNNNN…..

genieten van de winterzon

Bekend is dat meditatie zorgt voor stress vermindering… maar JOH..kijk naar buiten. Zo was het gras nog wit en ijzig, en nu is het al weer groen. De zon in Ibiza is heerlijk. Maar EY ik hou ook hier in dit ijzige plaatje, van dit mooie buitengebied in het hollandse landschap, van de zon. Dan gewoon even stil zijn en genieten! De bomen aan de horizon staan stevig en mooi te zijn. De zon schijnt krachtig, zijn stralen zijn warm. En de lucht is ijzig koud. Waterdruppeltjes op de grassprieten glimmen in de zon….. Ja ik hou van de natuur.

Het is ook die natuur die mij zo blij maakt. Zo puur zo rein zo echt….. Een mooi stukje ongerepte natuur maakt me blij. De zon op Ibiza, met zn toerisme is vast leuk en mooi voor velen. Maar ik kan intens gelukkig worden in de wetenschap dat ik deze zomer in een bootje dobber, in de zon, op een groot meer, …. met de herrie van stilte om me heen. Genietend met mijn nieuwbakken gezinnetje van het Zweedse land…visualisatie werkt als meditatie!

Niet alles zit altijd mee. Niet alles loopt altijd op rolletjes. Ook deze ochtend niet. Ik kan natuurlijk mega gefrustreerd typen over het barista apparaat wat het ineens niet meer goed doet. Een was machine die kuren heeft. De vele mailtjes die binnen komen….. of …… gewoon tegenslagen nemen zoals ze zijn. En ons opladen aan de schoonheid van de natuur. Dit is het echte leven. Tegenslagen maken je sterk en vooral erg creatief. Uiteindelijk kom je er wel. Met zn tweeën is het ook nog eens gedeelde tegenslag. Al de helft minder erg toch? We kunnen best gaan zitten kniezen, maar gelukkig zijn we beiden ras positivo …. En neemt de zwerm witte meeuwen die voorbij vliegt ons laatste beetje negativiteit mee in de wind…………

hard working hands, enjoying the wintersun

Puurheid Echtheid in de zuiverste vorm. Zonder toeters en bellen. Gewoon leven in het hier en nu. Leven zonder opgeklopte toestand. Het leven van de buren is echt niet beter of mooier. Het is zo mooi als je het zelf maakt. Maar je moet er wel iets voor doen! En denk maar zo, alles wat je je kan bedenken kun je ook realiseren. Blijf vechten.. #jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s