Klein Kind

ik ben niet KLEINNNNNNNN

Wat gaat de tijd toch snel. Wat zou je toch graag heel even de tijd stil willen zetten. Of in ieder geval jou het kleine meisje laten blijven. Zo fijn even knuffelen. Alles voor je regelen, alles voor die mooie glimlach. S Avonds beloof ik je om alle spoken te verjagen, en alle monsters onder het bed weg te meppen……’Ey mam ik heb mn eigen waakgorgel (lees de gave boeken van Jochem Meyer TIP) dus dat is echt niet meer nodig hoor’……. Slik! De eerste tekenen van loslaten. Zelf naar school fietsen, slik. Mama wil je zo graag nog onder de vleugels. Niet zoals Midas Dekkers zegt, dat we moeten doen als de olifanten: kids verstoten uit het nest als er een jonger kind komt. Nou ja, gelukkig ben jij de kleinste. Maar, alle twee zijn toch nog ‘klein’?! Blijf maar lekker thuis.

Och lief klein kind. Wat lig je vredig in je bed. Een zachte diepe ademhaling. Een tiental zachte knuffels in je bed. Mama’s hartje stroomt over. De tijd gaat veel te hard.. Zo was je nog een baby op mijn arm, zo ben je een grote meid van tien en allang niet meer langer als twee tellen te tillen. Zo kroop je over de vloer, en trok je je kleedje met je mee. Zo ben je een pittig jong ding, en neem je een kleedje mee om met een vriendinnetje te picknicken.

hier was je zes!

Zo was heel lang het kopje koffie voor jou ‘ontbijt op bed’ (nou houd ik niet van brood op bed, dus snap wel je snelle conclusie) Maar tegenwoordig heb je een eigen kookboek. En wil je graag GEWOON helemaal zelf koken. Oh dammmn ik hoor al trekjes van beginnende puberteit. En waarom zelf? Hoeft niet hoor meis, mama wil je graag hellupppuhhhhhh.

Ik zie je lieve snuitje op de foto. Je was er zes jaar. Wat was je blij met je stoere paarse schoenen. Ja een stoere meid dat ben je al van geboorte af aan.

De geboorte van jou was een snelle. En je deed het allemaal zelf. Ik heb wel 2 maal geperst. Maar voelde ineens dat jij al zelf kwam. Alsof je een zwemwedstrijd hield. Zoeffff daar was je. Ik totaal was je binnen 6 minuten geboren!

En stoer dat je was het eerste jaar. Helaas had je medisch niet zo’n hele goede start en lag je in je eerste levensjaar wel tien keer gemiddeld een week of twee in het ziekenhuis. Maar je was dapper, en sloeg jezelf er krachtig door heen.

Stoere meid ben je. Die al jaren weet wat ze wil worden… Toen je 4 was riep je al; ik word boswachter! Wauw wat een gaaf beroep meis. Het past ook helemaal bij jou. Hele dagen loop je het liefst in het bos. En hoe klein je ook was altijd trok je takken met je mee. Nog steeds tegen iedereen vertellend dat je later boswachter word. En dat mama dan naast jou in het grote boswachtershuis mag wonen! Ooohhhh mama’s hartje stroomt over; daar hou ik je aan meis. Want mama kan haar kleine meisje toch niet missen.

Een grote stoere kleine meid die enorm van de natuur geniet. Het liefst ben je een konijntje, en knaag je op heerlijke rauwkost. Maar ook een mooie trotse hollandse koe past je wel, daar hou jij zo van. Of een hele stoere kat, dat mag tegenwoordig wel. Alles is toch gender neutraal. Want een kat is stoer en krachtig. Niet zo’n spinnend poezelig poesje. Maar gewoon een stoer ding. Ja jij bent een grote meid. Misschien is mama dan stiekem wel klein. Ik hou zo van knuffelen met mijn kleine purkje…….

#leefjemooisteleven #mama is trots als een pauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s