Regie hebben……

Leef je mooiste leven… “Ja daggg Bianc soms moeten er toch dingen die we niet leuk vinden!”

Alles is een keuze! En als je iets echt heel graag wil dan leef je daarvoor en gaat het je lukken. Tuurlijk kunnen er tegenslagen zijn. Je zult moeten investeren om uiteindelijk daar te komen waar je wil. Ik ben inmiddels er wel van overtuigd dat als je iets wil en je werkt ervoor. Dat het je ook gaat lukken. Het is je eigen regie die je ook echt moeten pakken. Neem jij geen initiatief, tja dan gebeurt er niets. Het zal niet komen aanwaaien. Kom uit je luie stoel en geef jezelf een trap onder de kont.

Zo heb ik het sporten weer opgepakt. Eigenlijk vind ik het heel erg fijn. Maar vond in de afgelopen 7 a 8 maanden de allerbeste excuses…Ja hallo, SERIEUS….. maar ja.. misschien moet ik me afvragen of ik het toen dan ook wel echt wilden. Of misschien even niet. Feit is dat ik het vandaag weer voor de tweede maal heb gedaan. En het heerlijk voelt. Ondanks de spierpijn nu al..

Ooit had ik kort een vriendje.. Het was na mijn scheiding. Zijn achternaam zou verraden dat hij standvastig wist welke reis hij moest maken. Het was een relatie die gedomineerd werd door zijn familie. Dus als ik dan schrijf ‘regie houden’ was dat daar niet aan de orde. Familie besloot voor hem. En het waren ook die mensen die voor hem besloten dat wij niet meer bij elkaar pasten.

Tot op de dag van vandaag hen heel erg dankbaar… Want iedereen moet echt zelf zijn koers bepalen. En je legt als familie geen voorwaardes op

liefde is…. jullie eigen koers varen!

Ik probeer dat ook heel erg over te brengen naar mijn meisjes..Zeker in de huidige boze buitenwereld. Keuzes maken. Probeer je eigen ‘ik’ voorop te stellen. Wees niet bang wat anderen daar van vinden. Jij leeft jouw leven. En jij bent je eigen unieke ‘ik’… Leef je mooiste dromen na.

Kort geleden, ik schreef er al eens eerder over in mijn blogs, heb ik mijn Liefde even los gelaten. Losgelaten om zijn eigen keuze te kunnen maken. Hoe wil JIJ de toekomst in? En uiteindelijk werd hem gelukkig ook erg duidelijk dat het toch echt beter is om het verleden te laten rusten. Doordat ik hem zo bewust die vrijheid gaf om zijn eigen keuze te kunnen laten maken, merkte ik bij mezelf ook die rust. Ik had mijn eigen regie in deze al geschreven. Met meerdere senario’s.. En dat gaf mij rust. Een regie waarin ik niet uitging van angsten, maar paste mijn dromen gewoon aan. Behalve in het stukje waar ik zo gelukkig van word. Want geluk hangt nooit af van een ander persoon. Geluk zit in jou zelf.

Nu dromen we samen lekker verder. En timmeren samen aan onze droomreis naar ons mooiste leven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s