Het wordt niet makkelijker..

“Blijf student van het leven….” Ik hoor het Michael Pilarczyk nog zeggen tijdens een live event in 2018

Jarenlang had ik het gevoel stil te staan. Ik deed mijn dingetje, ik gaf mijn man en kind (toen nog) hun natje en droogje. Ging naar mijn werk. Kocht wekelijks kadootjes omdat er altijd wel weer iemand jarig was, waar we naar de verjaardag moesten. Sterker nog we moesten daar dan wel als eerste zijn, en pas als laatste weg. Want dan gaf je de ander pas het gevoel er echt te zijn.

Verder was er huishouden, kleding kopen voor de kids, vooral ook denken aan de voeten die heel hard groeien.. dus tja…genoeg wel te doen. En dan hadden we nog niet eens vrienden, want de familie gingen we al heel erg veel heen. Tijd voor de voetbal wedstrijden was er al bijna niet meer. Dus nee er was geen tijd voor vrienden. Al dus mijn toenmalige man. Sterker nog er was de eeuwige durende strijd van naar mijn familie of naar zijn familie…. “De vorige kerst was bij jullie familie, nou dus bij onssss”

Jarenlang voelde het vreemd voor me. Maar ik kreeg niet de vinger op de zere plek. Jarenlang ging ik gewoon door, want het hoorde toch zo. Ik was getrouwd met een jongen die al jaren in mijn vaste vriendengroep hoorde. We trouwden en kregen kinderen..

Pas vlak na de geboorte van de tweede begonnen voor mij een aantal puzzelstukjes in elkaar te passen. Maar toch doorzetter in hard en nieren ging ik nog een jaar verder….. tot ik dus te grazen werd genomen door borstkanker……toen wist ik dat ik keuzes moest maken.

De beste keuze was; kiezen voor mezelf!

…”tot ik dus te grazen werd genomen door borstkanker”……

Tijdens mijn revalidatie in 2010 werd het al steeds gezegd. Toen ontstond namelijk voor mij de keuze dat ik wilde gaan scheiden. Daar was het dat ze al tegen me zeiden; ‘ je gaat steeds beter worden….’

omringd met mooie mensen..

En dus niet dat het leven maar makkelijker wordt. In tegendeel. Het leven is een complex ding. Maar als je je er voor open stelt zul je steeds meer en meer leren. En in die groei wordt jij als persoon sterker, met meer inzichten en kun je dus beter op je omgeving anticiperen. Zorg je voor de beste randvoorwaarden voor jezelf. Zodat jij je mooiste leven krijgt, wat je zo verdiend. Belangrijk om te beseffen is dat negativiteit alleen maar je energie opslurpt.. hoe goed bedoeld ook dat je voor anderen wil zorgen. Eerst voor jezelf zorgen, als dat lukt kun je er pas zijn voor anderen. Maar ook dan blijf je bewust is iedereen eerlijk en oprecht naar jou. Omring je met positief ingestelde mensen. Creeer helderheid! Zet doelen voor jezelf duidelijk op papier. Kom in actie. Maak beslissingen! Die bepalen je leven. Verdoe je tijd niet aan excuses, benut je talenten!

mooie mensen om me heen..

Zo geweldig mooi om te ervaren dat steeds meer mensen me aanspreken op het schrijven. Altijd zo eerlijk en zo open… Dat ik soms ook gene ervaar. “Wauw dat je mij dit toevertrouwd”. Mooie intense verhalen, maar veel al ook verdrietige situaties. Het ene is pas klein, het ander al een jarenlange sleur ……Het klopt, ieder huisje heeft zijn kruisje. En ik prijs me dan maar weer gelukkig. Uiteraard nog genoeg ook voor mezelf en mijn gezinnetje om uit te zoeken, onderzoeken. Maar zoveel meer bewuster dat ik wel kan zeggen dat ik heel gelukkig ben…. En fijn nog door “studeer”, ik wordt er alleen maar groter/sterker/rijker van.

…maar jij steeds beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s