the story of my life..

dubbele amputatie en reconstructie, chemo, revalidatie, en een levenslange nasleep

Tot 2010 dacht ik gewoon een rustig leven te leiden. Oké mijn zwangerschappen waren geen lolletje. En medisch als kind ook niet de sterkste, maar verder………… heel gewoon. Zoals het hoorde werd iemand uit mijn vriendengroep mijn eerste serieuze relatie. Uiteraard volgens het boekje na een aantal jaar getrouwd en volgenden de kids.

Na mijn ziekteproces 2010, van amputatie tot revalidatie, merkte ik het……. Ik was veranderd. Ik ging vraagtekens zetten bij de voor mij eens zo gangbare paden. Het is al bekend dat mijn scheiding daar ook geboren is… En na dat hij ook echt weg was uit ons huis begon pas mijn echte leven.

januari 2014

Nu terugkijkend begon mei 2014 mijn ‘nieuwe’ leven. Ik kwam uit een relatie van zo’n 2,5 jaar. Achteraf natuurlijk wel heel snel. En nog helemaal niet uit mijn ‘rouwproces’ wat scheiding heet. Misschien nog wel minder uit het verwerkingsproces wat borstkanker heetten. Maar ik leefde in een soort coconnetje. En alles loopt in een leven zoals het lopen moet. Begon me te ontpoppen tot een vlinder. Ik fladderde er op los. Eindelijk kon ik leven. Ging ik op verkenning in de buitenwereld. De wereld die ik nooit gekend had. Want ik was immers getrouwd met mijn eerste serieuze vriendje. Niks mis mee, maar veel van de wereld had ik niet gezien. Als puber was ik helemaal niet zo met jongens bezig. Toen vond ik vrienden m/v, dansen en samen uitgaan veel belangrijker. Mijn ziekteproces, vooral de revalidatie, zorgde er voor dat ik naar mezelf leerde kijken. En vooral naar mezelf leerde luisteren. Vanuit daar leerde ik mijn uiteindelijk 2,5 jaar durende relatie kennen. Kan veel, heel veel negatieve dingen over hem zeggen. Maar hij wist toen de werkelijkheid zo verborgen te houden, dat ik helemaal opleefde. Hij hielp me in de wederopbouw van mijn leventje. Hij kende namelijk het proces van kanker hebben en weer terug komen in de maatschappij. Die herkenning gaf ook gelijk een bondje. 2,5 jaar hadden we het fijn. En gingen we op vakantie, maakten met zn allen uitstapjes. En was hij van grote betekenis voor wie ik nu uiteindelijk geworden ben. Tuurlijk, vooral ook de afloop (hij bleek mij 2 van de 2,5 jaar besodemieterd te hebben) heeft grote impact gehad. Maar samen met de kinderen besloten, dat wij 2,5 jaar een mooie rij aan herinneringen hebben gemaakt. Die willen wij onthouden. En de man zelf verder heel hard vergeten. We zijn alleen maar erg dankbaar voor de tijd toen…

Maar het was juist dat ik de relatie verbrak wat mij kracht gaf, en mij aan het begin zette van mijn ‘nieuwe’ leven…. Hij had laten zien dat je in dit leven moet staan voor JEZELF. Uiteraard niet de negatieve en egoïstische versie van hem, maar in basis had hij gelijk……..

the story of my life……… zorgmiep

” ja toen wist ik het.. ik wilde graag nieuwe mensen om me heen situeren. Ik wilde het graag goed aanpakken. En ging op ontdekking naar mezelf. Naar wat ik wilde. Dat wist ik al snel, mensen leren kennen. Geïntrigeerd door de mensheid wilde ik nieuwe mensen leren kennen. Nou was me toen wel al duidelijk geworden dat ik het met mannen veel beter kon vinden als met vrouwen. Nog niet eens doelend op het feit dat ik vrijgezel was, en misschien wel oud wilde worden met die ene super leuke lieve lekkere man. Maar meer op het feit dat mannen duidelijk zijn in communicatie. Of tenminste de mannen die ik trof. Niet zoals veel vrouwen, moeilijk doen, kwekken en roddelen. Maar gewoon rechtdoor zee. Een regelrechte verademing. Soms trapte ik wel in de valkuil die lust heet. Maar ey je bent beiden volwassen. Geprobeerd of er dan een relatie in zat, was natuurlijk gedoemd om te mislukken. Achteraf ging ik toen ook nog veelal contacten aan met rugzak mensen. Op zich niks mis mee. Maar wel mijn valkuil, om gelijk in de zorgmiep rol te stappen. Wanneer je leven geleid word door je familie, omdat die zich dat recht toe-eigenen door dat ze garant staan voor je hypotheek/ of wanneer je leven geleid word door je traumatische jeugd, en zich nu uit in sex verslaving en verlatingsangst/ je leven geleid word door wat je ex wil….. tja, dan moet je toch eerst zelf aan de slag. Daar kon ik natuurlijk niks mee. Ik had mijn rugzak net helemaal netjes ingepakt. Daar mag iedereen best even inkijken. En hoop ik anderen ook van te leren…..

Dit was dus mijn ‘puberteit’… Een hoop geleerd. In deze tijd veel gesproken met veel verschillende mensen. Contacten op gedaan voor het leven. Maar bovenal mezelf gevonden. Door vallen en opstaan. Vooral in de zware tijd op mijn werk vaak gevallen. Maar wist mezelf stand te houden door de onvoorwaardelijke steun van mijn collega’s. Een plek in mijn hart. Want afzien is het wel geweest. Een zwaar pad waar eind 2017 eindelijk een eind aan kwam…… ik heb gehuild, heel hard gehuild……eindelijk! Dat was voor mij de ommekeer….nu wist ik dat ik kon gaan bouwen. Dat de afgelopen jaren waren om mezelf te leren kennen. Ook al was het een harde leerschool. Ik ben zo enorm veel wijzer geworden. In het voornaam op het vlak mensheid……

2018 ook heel bewust in gegaan… Dat zou het jaar van verandering voor mij worden. En dat blijkt achteraf ook. Qua werk ontwikkel ik met mijn collega’s een geweldige werkplek voor de clienten. Qua relatie had ik eigenlijk besloten dat het voor mij het niet meer zou worden. (zoals terug te lezen in eerdere blogs) Maar toen was mijn Liefde daar. En als klap op de vuurpijl ook nog Michael Pilarczyk…… langzaam aan raak ik mijn zorgmiep status kwijt. Leef ik mijn eigen leven. Ben ik zielsgelukkig met mijn twee beauty’s en mijn Liefde….

“maar wel mijn valkuil, om gelijk in de zorgmiep rol te stappen..”

en ik leef nog lang en gelukkig..

Een gedachte over “the story of my life..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s