ZWART wit

Ook wat… had ik een prachtige ode geschreven aan vooral WIT……..*PLOF*…….. Alles weg. Alleen de titel stond er nog en herinnerde me aan mn mooie gedachtengangen. De vertalingen van wit naar het leven, maar ook een stukje ZWART erbij. Zwart hoort er gewoon bij voor een beetje diepgang.. Een zwart/wit leven is niet op mijn lijf geschreven. Uiteraard ben ik daarin wel gekleurd door mijn ervaringen met mijn toenmalige man (borderliner) Maar ik word zo vrolijk van af en toe een beetje kleur..Het is niet allemaal zwart, of het is niet allemaal wit…..

“WIT= optelsom van alle kleuren samen!!”

Dat is waarschijnlijk ook dat ik zo hou van WIT… ik vind alle kleuren prachtig. En het hangt er helemaal van af hoe mijn pet staat welke kleur ik het meest mooi vind. Waarschijnlijk ook daarom heet ik Bianca; de witte, de reine, de blanke…… Wit is zo puur, in al zijn reinheid. Net zoals vanmorgen in alle vroegte toen ik hier uitkeek over de weilanden. Er lag een laagje wit over mijn uitzicht. De wereld was vanmorgen ijzig puur. En in al zijn schoonheid hartverwarmend.

Zwart/wit denken niet aan mij besteed. Ook erg vervelend voor hen die er wel mee te dealen hebben. Ode aan hen die dagelijks alleen maar deprimerend zwart of hysterisch wit kunnen denken. Hoe vervelend om niet te kunnen zien dat het licht in de ogen van je liefde zoveel mooie kleuren heeft. Of die rode blosjes op de wangen van je kinderen…

Gister had ik wel een erg aparte dag. Begon enorm wit…. wit als in verzameling van kleuren. Er gebeurde zoveel mooie dingen tegelijkertijd. We genoten enorm met ons gezinnetje. En van de prachtige natuur die begint te ontluiken in zijn prachtige lente kleuren, geuren en geluiden….zo mooi…. *pats*……….. toen was het zwart. Toen bereikte mij heel verdrietig nieuws. Mijn tante is overleden………. stil en in verdriet kijk ik voor me uit en voel de kalmerende hand van mijn Liefde over mijn rug. Mijn tante is eigenlijk mijn buurvrouw naast wie wij vroeger 20 jaar hebben gewoond. En een enorm hechte band mee hebben opgebouwd. Door die hechtheid werden mijn buurman en buurvrouw ook ome en tante voor de naaste buurkinderen. Ook toen we verhuisden behield ik nog jaren contact……. …… nu zitten hier buiten met mijn eigen gezin denk ik terug aan vroeger.

We woonden in Arnhem. Een groene wijk …. waar ik in rust ben opgegroeid. Met een aantal buren samen hadden we het fijn. Niet te klef en niet te los. We wisten wat we aan elkaar hadden. En je kopje suiker kon je gewoon bij je buuf halen. Maar ook toen we klein waren speelden we balspelen met de buurt voor op straat. Mocht ik mee met de buren op puppy cursus voor Bruno de hond. Kregen we vers gevangen vis van de buurman, een hele emmer vol. Mijn moeder was hem heel dankbaar (NIET…….SMILE) Want de kop zat er gewoon nog op. Of als het nederlands elftal ging voetballen, dan stond ik met de buurvrouw achter in de tuin…. te spannend. Om daarna een ‘borreltje’ te drinken op de winst……

lieve tante…….. doet u de groetjes aan ome daarboven! En hebt u het daar heel fijn samen boven……. U leeft beiden voort in mijn mooie herinneringen….

R.I.P

Dan weer in het hier en nu. Want wat mag ik dankbaar zijn. Dankbaar dat ik op deze mooie plek ben. Dankbaar dat ik deze lieve mensen om me heen heb… Dankbaar voor mijn lieve collega’s dat ik volgende week afscheid kan nemen van mijn lieve tante. Dankbaaaarrrrrrr

Een beetje zwart…… maar vooral heel erg veel wit ! #jemooisteleven

Voor hen die geregeld aan mij vragen hoe doe je dat dan… nou zo! Een no-filter foto van mij deze ochtend. Deze ochtend genietend van mijn uitzicht en de lieverds om mij heen. Bijgestaand door mijn gevoelens typ ik het uit op mn Mac… En realiseer me dat dit mijn mooiste leven is. Mijn mooiste leven in wording. Dit wil ik uiteraard nog veel verder uitbreiden. Terwijl ik ondertussen het lekkerste broodje en verse koffie krijg…. Wat ben ik toch een bofbips en wat ben ik dankbaar……..

ik ben dankbaar!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s