Small things in a great way…….

(Napoleon Hill)

“juffie jonkers”

Het waren vandaag de woorden tijdens het afscheid van mijn dierbare ‘tante’ Die mij aan het denken zette. Haar schoonzoon sprak vol lof, met humor en een kleine snik. En gaf in zijn mooie woord ook aan; vriendschap voor het leven opgedaan! Ja zo voelt dat inderdaad… En hoor in gedachten ook weer mijn laatste telefoon gesprek met haar. *klein van stuk, maar groots in warmte, genegenheid en humor*

Ik lees nog steeds in “think and grow rich” Heel langzaam, want ik luister het gesproken boek, en ondertussen onderstreep ik in het boek. Zoveel handvatten. Maar duidelijk word wel hoe belangrijk en krachtig je gedachten zijn. Die kleine kronkels in je bol..Maar geven me nu langzaamaan steeds meer rust, steeds meer groei in positive mental attitude . Wat een reis!!

“juist vandaag in gedachten weer even terug naar de Verenwei….. Daar waar we knikkerden! Met het vaste groepje buurt’kinderen’ (inmiddels allemaal zelf voorzien van kids, en al heel wat jaartjes ouder) bij elkaar staand, halen we herinneringen op. Bekijken we de mensen om ons heen. ‘wonen die nog steeds op de Verenwei?’ …… ‘Die woonden bij de BMW..’ Ja dat waren nog eens tijden daar in ons straatje. En iedereen kende elkaar en elkaars familie ook goed. Vandaag ook met de oude buurtjes ons nog verbaasd over mijn oma…Die al weer bijna 97 jaar wordt. Oude oma, onze trots!

Wat waren we toen nog jong en onbezorgd. Zoals laatst mijn oude basisschooljuf tegen me zei; toen nog een schone lei, die niets wist van wat je later nog zou mee gaan maken. De reis van ouder worden. De reis die niet oneindig is. Ook onze tijd tikt. Dus kunnen we er maar beter het beste van maken. Waarom zou je niet doen wat je het allerliefste wil doen?!

Vroeger wisten we toch niet beter. Zo ging het altijd al. Dus nu ook. Is toch prima?………. Ja voor toen was het prima. Maar nu zijn we ons veel bewuster. Bewust van onze EIGEN reis. Onze eigen ik. Onze eigen behoeftes en ideeën. En door daar bewuster van te zijn, kunnen we naar elkaar ook meer betekenen.

..die woonden bij de BMW…

Op het schoolplein aangekomen om mijn kleine Purk op te halen, wordt ik aangesproken door een van mijn grote kleine vriendjes. Van onder zijn mooie grote blonde krullenbos vraagt hij met stralende ogen of hij vandaag mag komen pannenkoeken eten bij mij………..Diep teleurgesteld dat het vandaag niet lukte maakte het mij weer duidelijk hoe belangrijk die kleine dingen in het leven zijn. En maak ik met moeders de afspraak dat we snel appen voor een date. Mijn lieve grote kleine vriendje! De kleine dingen van groots belang…

“Geniet van de kleine dingen in het leven, op een dag zul je terugkijken en beseffen; het waren de GROTE dingen”

Ik lees verder in mijn boek, of eigenlijk ik luister verder in mijn boek. En met het boek naast me en een marker erbij onderstreep ik de door mij gevonden handvatten. Prijs me gelukkig dat ik gewezen ben op deze schat aan leerstof. Aan deze rijkdom aan woorden… Geef mn kids een extra knuffel en ben me bewust van hun ‘ onbezorgde tijd’……. ik hou van jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s