Vegan draadjesvlees

Rundvlees wat lekker lang stond te pruttelen bij mama in de keuken… bij de gedachten alleen al loopt het water in mijn mond. Dat noemen we in de volksmond toch DRAADJESVLEES……….

Vegan? Hoe dan!!!!!

NANGKA!!!

Voor mij was de eerste keer dat ik echt in aanraking kwam met VEGAN, bij het event van Michael in Veenendaal. Wat was alles lekker! En dus volledig vegan. Lekker, en een feest ook nog eens voor het oog.. Tuurlijk hadden wij thuis ook wel eens een vegetarische dag gehad. Van huis uit opgegroeid met al het lekkers van een biologische tuin. Dus heel moeilijk was dat niet voor ons. Eenmaal huis uit, kwam er zelden een vega dag. Laatste jaren wel iets bewuster, tot dat ik in Veenendaal dus was. Ben ik me sindsdien er meer in gaan verdiepen.

Zo kwam ik de vega variant van pulled pork tegen….. hoe dan? Nou van de nangka. Dat is een immens groot stuk fruit wat groeit aan de stam van de boom. Dus niet eens aan de takken. Met zn gemiddelde van 40 kilo zullen de takken anders ook wel bezwijken lijkt mij…Komen voor in Afrika, Azie, en Zuid Amerika. En op de schil na kun je werkelijk alles van deze vrucht bereiden. Voor zowel zoete gerechten als toetjes, of dus hartig als een broodje ‘pulled pork’. In de verse variant is het een soort slachting die je ondergaat. Voor de mindere keukenprinsessen zoals ikzelf, is er ook jackfruit in blik. (zielsgelukkig met mijn eigen keukenprins gaat onze reis eerdaags naar een toko in de buurt voor een verse variant…… zo’n zin in om uit te proberen (lees; opeten))

Nangka, wordt tegenwoordig ook wel de nieuwe vleesvervanger genoemd. Ik denk een hele mooie ontwikkeling. Hoe lekker een goed biefstukje ook is. Meer bewustzijn en respect voor natuur en onze dieren. Dan kunnen we langer in vrede samen van deze aardbol genieten…

Schatjeeee ……morgen samen naar de toko?? Jij kookt toch…….kusje x


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s