Geluk

hert

Wat een weekend zo zeg. Het kan al niet op met deze heerlijke zon. Zit je te chillen en te genieten ervan in de achtertuin (lees, grote tuin in buitengebied, grenzend aan grote weilanden van de boerderijen..) Loop, nou ja RENT er een hertje voorbij. WAUW. nou ja, eigenlijk heel zielig want deze was duidelijk verdwaald.

En zo snel als we het hertje zagen rennen dwalen mijn gedachten ook af…. in de iconografie staat ‘hert’ ergens voor. Ik zoek het op, en raakt verrukt! Dit is wel een echte WAUW!!

Het hert staat centraal voor een lang leven, van geluk, van carrière, van geld en van onsterfelijkheid.

…oke onsterfelijkheid hoeft nou ook weer niet, maar de rest……….WAUW

Indruk wekkend was het in ieder geval wel. Zeker toen het beestje ook nog een keer kwam terug rennen. Duidelijk op de vlucht. Wat kan de natuur toch ook brut of eigenlijk oneerlijk zijn. Zou deze kleine mama kwijt zijn? Je zou m even willen optillen en in het bos een paar kilometer verder willen zetten. Samen met mijn kinderen en Liefde kijken we de kleine na… hou je taai!

In vele culturen is aan het Hert symbolische betekenis toegekend. Van oudsher wordt het in verband gebracht met de kringloop van de natuur, met ondergang en wederopstanding. Dat heeft dan te maken met dat hij in het voorjaar zijn oude gewei afschuurt. Tot bloederige flarden aan toe. Zodat een nieuwe kans heeft aan te groeien.

Boedisme- hangt WEDERGEBOORTE aan het hert. Zo werd hij het zinnebeeld van meditatie, zachtmoedigheid en goedheid.

Chinezen- geven het hert het symbool voor GELUK, CARRIERE, GELD..in het chinees is het woord voor ‘hert’ het zelfde als voor ‘geld’, en ook onsterfelijkheid.

Grieken- brengen het hert in verband met Apollo, Diana,Afrodite

Indianen- brengen het hert in verband met SNELHEID, EN EEN VASTE, TREFZEKERE (niet wankele)VOET

symbolische betekenissen….

Ik zou toch bijna, als geboren nuchtere Groningse, gaan denken dat het geen toeval is dat het hertje hier liep. Tuurlijk is het stom toeval. Maar vond het te mooi om niet in een blog te vermelden. Het was voor ons een speciaal momentje. En mijn (ons) geluk dwing ik uiteraard gewoon zelf af.

#jemooisteleven #natuur #hert #liefde #voorthuizen #zon #rust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s