KutKanker

artikel in &C

Beste Chantal, er wordt in je blad geschreven over problemen aan/met je tepels. En ook de taboe ervan….. Maar ik heb een ander probleem met mijn tepels, wat jij niet beschreven hebt…IK HEB GEEN TEPELS (MEER)!!!

*BOEM* zo’n lekker dreun in mn gezicht. Zo eentje waarvan je het niet meer verwachtte maar toch gebeurde… tranen prikken in mn ogen. Ik wil wel schreeuwen, maar realiseer ook hun onkunde (met alle respect). Maar dammmn ik had gvd (excuus) nog wel mijn tepels willen hebben. Ze waren zo mooi. Dan had die harde puntjes ook kunnen verklappen dat ik geil als boter was ..(oh crap mn kids lezen mee……. uhmmm meiden dat is iets met boter, enuhh t glijd… oke, nu maak ik t alleen maar erger *bloos*) MAAR IK HEB ZE NIET MEER. (na mijn dubbelzijdige amputatie en reconstructie zijn mijn tepels weg gehaald….. er werd uitgelegd dat tepels als ‘brandhaard’ werd gezien)

Maar ja, dan heb ik de nieuwste Linda voor me liggen en lees ik; 1 op de drie vrouwen KANKER! pfffff in mijn tijd (lees 2010) was het 1 op 8… OMG…wat een rot ziekte. Mijn tante is er aan overleden. En heel lang heb ik ook echt een schuldgevoel gehad. ‘Waarom mag ik wel door, en zij niet’…. Ik lees dan in de Linda bijvoorbeeld van Bibian. Voor iedereen ondertussen wel een bekend verhaal, al 18 jaar botkanker. En inmiddels weer ziek. Ze blijft maar vechten, wat een positiviteit! En zoals Napoleon Hill al schreef; ” je kunt pas verliezen als je opgeeft” Zo is het!! Maar wel een enorme strijd waar veel kracht voor nodig is. Petje af..

Na mijn ziekte proces en revalidatie stopte het voor mij niet. Ik heb door het missen van mijn eigen borsten, lees het hebben van protheses toch nog heel veel tegenslagen gekend. En nog steeds wordt ik regelmatig benadeeld. Denk bijvoorbeeld aan leuke lingerie kopen. Een beugelbh mag niet meer voor mij. Dan vallen er al heel veel leuke setjes af.. Gelukkig de laatste jaren zie je steeds meer en meer leuke frivole bhtjes zonder beugel terugkomen. Maar jarenlang moest ik het afdoen met de sloggi bh. (met alle respect) Ik als (toen) dertiger en single zat daar niet echt op te wachten. Verre van sexy!!!

En juist toen als single wilde ik wel graag in ieder geval een klein beetje sexy zijn. Ik had helaas al een paar maal zeer slechte ervaringen gehad. Heb je net het lef bij elkaar geharkt om een date af te spreken. Na een aantal leuke mailtjes heen en weer. Zit je daar in een restaurant. Het was gezellig we kletsten lekker weg. Hij was al iets dichterbij komen zitten…Kut….. zijn bovenarm kwam tegen mijn borst aan. Tja, dat had ik nog niet verteld. Ineens gonsde het door mijn hoofd…’vertellen meid, eerlijkheid altijd voorop’…. zo gezegd zo gedaan

“rot op… blijf bij me vandaan… ik mot geen omgebouwde vent”……. waren de schreeuwende woorden als reactie op mijn uitleg. Hij stond op en verliet onmiddellijk het restaurant. Mij achterlatend…. verbijsterd!! Compleet een paar minuten uit het veld geslagen…. Tuurlijk kun je zeggen; maar jij hebt het in ieder geval overleeft. Je bent er nog…..klopt! Maar de bagger die ik daarna meemaakte, en dan niet alleen op dating gebied. Helaas ook werkgerelateerd. Dat was echt een enorme hel.

Heel even na het zien van het artikel in de &C kwam het weer boven. Wees blij DAT je tepels hebt!!

Kanker is een rot ziekte. Gelukkig gaat de wetenschap met sprongen vooruit. En is al menigeen genezen. Ben ik mijn artsen in de Gelderse Vallei in Ede ook heel erg dankbaar. Zoals de ondertitel van mijn blog account ook zegt “geluk hangt niet af van een paar borsten”…. En wil ik als levensdoel ook hebben een ieder in vergelijkbare situatie, opbeuren met positiviteit/ herkenbaarheid in mijn verhaal wat ik uiteindelijk om wil zetten in een boek. ………. en zo KAN ‘K ER wel wat mee doen, mijn eerdere pijn omzetten in iets waardevols

#jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s