Hummen it is!!!! Go! puberoudersssss

Achhh, ze zijn zo aandoenlijk en leuk, die pubers. Tegelijkertijd kun je ze als ouder hoogstwaarschijnlijk regelmatig wel achter het behang plakken. Chagrijnig, onbereikbaar, van heel boos naar hyper, lamlendig, brutaal of supermelis. Soms heel groot en dan weer heel klein….’mama mag ik op schooooot’ Bij een beetje puber komt alles voorbij. DUHHHHH Aan ons de taak om die wispelturige puber goed te begeleiden, te begrijpen en ermee in contact te blijven. Met de puberteit begint het losmaken én loslaten. En juist dan heeft die dwarse puber je meer dan ooit nodig; jouw sturing, hulp, meedenken en steun. Loslaten én goed begeleiden dus – een behoorlijk ingewikkeld proces, en een hele uitdaging.

“Als je jezelf nauwelijks meer begrijpt en kunt volgen, hoe irritant moet het dan zijn als je ouders en andere volwassenen ook nog eens niks van je snappen..”

Gierende hormonen, een slaap-waakritme wat verschuift. En dan lees je in een boek dat je vooral met je puber moet hummen.. Hummen; informatie geven, vragen stellen en samenvatten. Veel effectiever als alles maar voor ze oplossen of altijd klaar staan. Net als commentaar geven, of oh zo goed bedoeld advies. Écht luisteren voorkomt discussie, zet een punt!

*zucht* Waarom moet ik dat ALTIJD doen? HOEDAN??? Doe ik straksssss JAHAAAAAA duhhh tssssss Maar ik gebruik hem als wekker….. Mam overdrijf niet zo! Huh HÈ wattuhhhh

“Be who you needed when you were younger”

Het creatieve beeld van een puber kamer (uiteraard is dit de gecensureerde versie…)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s