Mamaaaaaaa

[ma;ma]; de moeder van een persoon

mijn gezinnetje (incl grootste kleine vriend! part of the family)

Dave Berry, Genesis, Andre Hazes, Heintje, Kelly Family, Kus, Spice girls……etc Velen zongen er al over….MAMA!

Ode aan de mama.

Wie staat er altijd snachts op. Wie staat de kots te ruimen als het kind ziek is. Wie haalt het bed zelfs midden in de nacht met het grootste gemak vliegensvlug af, om vervolgens snel weer een schoon en fris bed klaar te hebben. Wie wekt iedereen in huis op tijd, omdat wekkers zijn om door heen te slapen. Wie zorgt er voor dat de wasjes draaien, en iedereen zijn favo setje vandaag ook weer aan kan trekken. Wie zorgt er iedere dag weer voor een volle koelkast, zodat er goed gevulde broodtrommels mee kunnen. Wie geeft je de knuffel precies op het moment dat je het nodig hebt. Bij wie heb je eigenlijk geen woorden nodig omdat ze je meteen al begrijpt. Bij wie voel je je daardoor het meest vertrouwt en veilig. Wat is er fijner als onder haar vleugels weg te kruipen. Wie gaat iedere keer weer mee naar school gesprekken. Wie geeft extra inzicht zodat je je schoolwerk wel begrijpt. Wie maakt je aan het lachen, omdat je het even zo nodig hebt. Wie zorgt savonds voor het allerlekkerste eten op tafel. Ook al is ze geen keukenprinses, we proeven de liefde. Wie troost je omdat die hunk uhmmm hurk geen verkering wil. Wie is er om met jou een spelletje te doen. Of om gewoon een kopje thee te drinken, mét een koekje. Wie zegt er tegen je; het geeft niets. Wie is je grootste steunpilaar,taxichauffeur,kok,schoonmaakster,verpleegster,onderwijzer,……..etc

mama

mama dat is toch die vrouw met ballen!? Die de ballen allemaal hoog houd. En dan bedoelen we natuurlijk ook voor die grote toch een klein beetje ‘kind’ naast je in de vorm van je partner *wink* Mama’s kunnen alles! Ze hebben je op de wereld gezet met al hun oerkracht. En zullen dat blijven benutten tot dat je uitvliegt……… oei…………….. misschien moet je mama dan even helpen, Dát vind mama namelijk weer heel erg lastig! Want mama is ook maar een mens. En stiekem eigenlijk helemaal geen alles kunner. Maar waarschijnlijk gewoon een erg goed acteur. Jahaaaa daarom kon ze je ook laten geloven dat Sinterklaas wel bestaat. Nee mama is ook maar gewoon een mens met al haar onzekerheden. Mama doet ook maar wat. Maar mama doet het met liefde en altijd vol overgave. Ze zal zich altijd wegcijferen voor je…….

Ode aan mama, wat moeten we zonder haar!

*mamaaaaa waar is dat coca-cola shirtje nouuuuuuuu*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s