Archipelago of Göteborg

” A group of small islands or an area of sea in which there are many small islands”

archipelago [ arkhi][pelagos] Greek

[arcipelago] Italian [the archipelago] English

Archipel van Göteborg is daar een voorbeeld van

Deze zomer is het dan zo ver. We gaan met zn vieren naar Zweden. En hoe leuk zijn dan de voorbereidingen voor je vakantie. Die voorpret is al zo leuk. Dus al surfend over internet doe ik alvast een heleboel info op over Zweden, de natuur, de folklore en de regio waar we naar toe gaan. Dus na de typische Fika, Stuga, Dalarnapaardjes, en sumlor vandaag het archipel van Göteborg. Een blog gebasseerd op gevonden informatie, met de aftopping van mijn eigen interpretatie…. of noem het misschien wel mijn roze bril. *wink*

De westkust van Zweden is een erg grillig en rotsachtige kustlijn. Met heel veel kleine eilanden. En zo heb je dus ook het archipel van Göteborg. Heel veel eilandjes sterk verschillend in grote, maar allemaal erg de moeite waard om te bezoeken. Het zijn tientallen eilandjes die behoren tot het archipel. Het archipel en Göteborg op het vaste land vormen samen de stad Göteborg. De eilanden zijn opgedeeld in de zuidelijke en de noordelijke eilanden.

Zuidelijke archipel eilanden; oa Vrångö, Brännö, Styrsö en Vargö

Noordelijke archipel eilanden; oa Hönö, Ockerö, Fotö en Halsö

De archipel eilanden zijn op verschillende manieren te bereiken. Met veerboten, zijn gratis. Maar bijvoorbeeld vanaf Hönö kun je Ockerö, Fotö en Halsö bereiken over de bruggen. De eilanden zijn prachtig en heerlijk om te genieten van de rust. In de zomer ook fijn op het strand aan de fijne zee. Je kunt heerlijk wandelen, maar ook kajakken. Maar ook heerlijk eten staat hoog in het vaandel. Deze eilanden zijn klein genoeg om te voet te ontdekken.

De zuidelijke archipel eilanden zijn autovrij. Op de meeste eilanden wonen zo’n 400-1000 mensen. Echt dus de plek om de stad te ontvluchten en te genieten van de rust. De zuidelijke archipel eilanden zijn een slag kleiner als hun noordelijke broertjes en dus nog gemakkelijker te voet te ontdekken. De inwoners van de eilanden leven voornamelijk van de visserij. Dat zul je dus ook in de gerechten veel al terug vinden. Lekkerrrrr!

Scherenkust van Göteborg

‘ de magische uitstraling die gecreëerd wordt door het glinsterende water dat deze eilanden omringt’ Prachtige stranden, charmante dorpjes met de typische rode huisjes (stuga). Gezellige vissersdorpjes en indrukwekkende rotsen en kliffen…….. En bijvoorbeeld op het onbewoonde eiland Vargö een prachtig natuurreservaat, met tal van indrukwekkende rotsen. Waar veel verschillende vogelsoorten te spotten zijn……

Ben jij er al eens geweest? Wij doen het nu nog even met de info van internet. Waar we al veel voorpret aan beleven. We horen heel graag nog meer mooie verhalen. Om uiteindelijk deze zomer alles te kunnen aanvullen met ons eigen verhaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s