SWISHEN

NEE.. ik bedoel niet die dekselse hype van een dans… Na een gangnamstyle, de dab, shuffelen, macarena, Ketchup song of jumpen, was er toen het Swishen…. jahaaaaa ook ik heb m geprobeerd te leren, met als dansjuf mijn jongste!!

Maar nu bedoelde ik met Swishen het ‘mobile payment’.. En misschien is het wel mijn roze bril als het gaat om Zweden. Maar al weer loopt Zweden voor op de rest van de wereld. Sinds 2012 met dank aan de zes grote banken van Zweden kun je daar swishen. En is contant betalen een unicum aan het worden in het Zweedse land. September 2018 waren al 6,5 miljoen Zweden aan het swishen.

De Swish word in Zweden voor alles gebruikt. Bijvoorbeeld een collecte in de kerk, de daklozenkrant, een hapje eten bij een foodtruck, of dat ene kleine dingetje op de braderie… Maar ook kei makkelijk als je met je collega’s uit eten gaat en de rekening wil delen. Een iemand betaald en de rest swisht zijn deel naar die collega.

Een swish-app op je mobiele telefoon kan geld overmaken naar een mobiele telefoon in plaats van een rekeningnummer. Omdat in Zweden instant payment al is ingevoerd, wordt het bedrag vrijwel direct bijgeschreven op de rekening die aan dat mobiele nummer is gekoppeld.


nb. Info vergaart uit meerdere journaal uitzendingen op tv.

3 gedachten over “SWISHEN”

  1. He Bianca,ik heb weer genoten van je blog..zeer verrassend ook want dit wist ik nog niet dat de Zweden zo voorop liepen..ik ben ook een grote fan van Scandinavië en alleen Denemarken ben ik nog geweest..het was er zo mooi ,ik was eigenlijk op doorreis naar Zweden toen ik daar was met de motor..
    Vandaag 2 Maart heb je nog geen blog gepubliceerd,kan ik je motiveren..vooral in het weekend wacht ik op je blogs ..ik heb deze geherblogd..
    Groetjes Fred.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s