..Gewoon praten met elkaar..

Praten….. heerlijk! Ik hou er zo van….Nou ja, ook ik vind het wel lastig als ik ’s morgens net wakker ben dat mijn kleinste haar mond al laat rebbelen. (is dat een nederlands woord?) *wink*

inergatief zich met behulp van de stem uiten.. staat in het WikiWoordenboek

praten

Ja ik kan over mezelf wel zeggen dat ik een makkelijke prater ben. Ik kan met iedereen wel een gesprek aan. En ook voor een grote groep mensen spreken is geen probleem. Of moeilijke situaties bespreekbaar maken, geen probleem….

Maar sinds ik actief ben gaan schrijven merk ik wat ‘praten’ met de mensen doet. Zoveel als ik in de laatste maanden ben aangesproken…. Gewone gesprekken uit herkenbaarheid. Gewone gesprekken uit verwondering. Gewone gesprekken omdat ik de aanzet gaf met het onderwerp in mijn blogs….. Al heel wat malen hoor ik ingewikkelde en voor mij deels herkenbare situaties bij anderen. Mijn nieuwgierigheid naar de mens wint dan vaak. En ga ik geïnteresseerd een gesprek aan. Soms hele intieme en schrijnende verhalen… Gewoon in het toevallig passeren wordt me dat dan verteld. Of ‘gewoon’ via messenger…. Een ding wat mij steeds meer en meer duidelijk wordt; het tekort aan ‘gewoon praten met elkaar‘!!! Dan bedoel ik natuurlijk het geïnteresseerd praten met elkaar. Echt horen wat de ander zegt. Als ik namelijk door vraag hoor je ‘druk druk druk’ vaak als argument de kop op steken. De ander is te druk om naar ‘mijn’ (lees de persoon die graag wil praten over iets) verhaal te luisteren. Is dat echt zo? Zijn we in deze maatschappij te druk om even naar elkaar te luisteren?

Ik merk wel dat door alle snelheid, en drukte het moeilijker is om de agenda’s naast elkaar te leggen om even bewust te kunnen gaan ‘zitten praten’ Ook ik maak me er ‘schuldig’ aan omdat……….nou ja genoeg excuses ervoor verzinbaar. Die allemaal even gegrond zijn uiteraard. Maar schijnbaar wordt de behoefte groter, of misschien wel duidelijker dat we weer gewoon moeten gaan praten. Niet appen, niet mailen….of sms…

Zou het horen bij de verandering van de maatschappij, dat we bewuster worden? Ik vind het in ieder geval erg fijn te merken dat er veel mensen positief geraakt worden door mijn blogs. Dan is geraakt misschien een te zwaar woord. Maar dat ze er in positieve zin iets voor zich zelf uithalen. En daar is het me om te doen….Super gaaf!!!!

En ik zelf….. ga ook bewuster mijn agenda afkruizen….tijd maken voor de goede gesprekken met mijn lieve vrienden!! #gewoon praten ‘it is’ #niet praten als brugman;-) maar gewoon DOEN.

Advertenties

Een gedachte over “..Gewoon praten met elkaar..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s