..Die doet haar eigen zin..

..det gör sin egen känsla..

Michael Pilarczyk sprak er al over tijdens zijn events, ‘waarom laten we ons kinderlijke enthousiasme varen als we volwassen zijn?’ En laten we ons leiden door hoe we denken dat iets ‘hoort’….

Is het de angst om te falen, maakt dat ons bang. Waarom leggen veel volwassenen zich snel neer bij iets wat ze niet kennen? Waarom niet een beetje meer Pippi zijn? Laten we de durfal uit onze fantasie echt zijn. Het onverslaanbare kind in ons weer overmacht geven. Waarom leggen we ons zo snel neer bij iets wat we niet kennen. Het lijkt wel een beetje op een soort bunker. Wij volwassenen zitten dan in de bunker, en de muren worden steeds meer en meer verstevigd. Maar we gaan niet even naar buiten om te kijken of het gevaar al geweken is….

Pippi Långstrump; Pippi Langkous

Het vrijgevochten jonge meisje dat samen met haar aapje en paard in villa Kakelbont woont. Pippi is immens rijk en betaald alles met goudstukken. Haar schat trekt allemaal boeven aan. Maar die weet de beresterke Pippi van zich af te slaan. Samen met haar vriendjes Tommy en Annika beleven ze allerlei avonturen.

Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemunta Efraïmsdochter Langkous
Wikipedia

Ik ben erg dankbaar Michael (Pilarczyk) vorig jaar te zijn tegengekomen. Door hem ben ik veel bewuster gaan leven. En kan ik dat ook weer doorgeven aan mijn kinderen. Keuzes voor zich zelf makend. Niets is ondenkbaar. Als je iets écht wil, zal het je lukken. Daarin zijn (bijna) geen grenzen. Je mag je eigen mooiste leven leven. Alleen dat paard optillen.. Het volwassen worden draagt in onze maatschappij verantwoordelijkheden met zich mee. En dat maakt dat ‘iets niet kan’, of dat iets ‘kinderachtig’ is. Waarom laten we ons zo leiden door hoe we denken dat het ‘hoort’??? Hierdoor zetten we onszelf op een heel benauwd pad. En zien we heel snel gevaren, gevaren die misschien wel helemaal geen gevaren zijn. Dat maakt ons bangepoeperds….. Naarmate we ouder worden raken we gewend aan deze ‘grenzen’. Het lef om buiten onze comfortzone te gaan ebt weg. Onze dromen worden geremd, en de dagelijkse sleur neemt overhand. Hiermee creëren we een soort blinde vlek voor alle leuke uitdagingen en kansen om ons heen. En dat is jammer!!

Wie gaat er mee buiten spelen! 😉

5 gedachten over “..Die doet haar eigen zin..”

 1. Geweldig stukje weer Bianca,waar haal je dit toch allemaal weer vandaan..Ik ben het helemaal met jou eens hoor..het leven en de dromen lijken weg te glijden naar mate iedereen ouder wordt en vaak heeft het met het werk en de relatie te maken..werk wat niet leuk is en niet meer kunnen veranderen en dus je tijd uit zingen,nou hoe funest is dit voor je levenselixer? Relatie wat niet meer optimaal is en daar ook geen energie uithaalt of geinspireerd door raakt en zo heb je vaak aan beide kanten geen input van energie en dan drijf je steeds verder van je zelf af en ben je ongelukkig..
  Continue bewustzijn van je leven en vooral je dagelijkse leven brengt je naar je volgende stap en houd je scherp.
  Focus is heel belangrijk en vaak heb je dan meditatie nodig om dit vast te houden en leuke mensen om jou heen net als bij jou en jouw gezin..
  Tot jouw volgende blog
  Veel liefs FredX

  Liked by 1 persoon

 2. Niks leuker dan buiten spelen, lekker struinen ver weg van de gebaande paden. Het kind in je naar boven laten komen en in die ene boom klimmen om te kijken naar de uitdagingen die verderop liggen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s