LifeStyle

LEVENSSTIJL– zelfstandignaamwoord; manier van leven

“laat liefde bloeien” Een compilatie van mijn mooiste levensstijl….

met Binaural Trance 6Hz Theta op de achtergrond, de nieuwste update in de Meditation Moment app… prachtig.… Het doet me realiseren dat mijn life style is geworden wie ik ben!!! Alfred Adler (1870-1937) gebruikte voor het eerst de term; levensstijl. Hiermee bedoelde hij de persoonlijke manier waarop iemand omgaat met zijn minderwaardigheidgevoelens, en dat dit vooral beïnvloed is door je eerste levensjaren. Én door het plan dat je zelf trekt. Dat laatste is precies zoals ik het nu merk. IK maak míjn keuzes, en de kwaliteit van mijn leven is resultaat van mijn keuzes.. Ik merk zoals Michael Pilarczyk al voorspeld had, op het moment dat jij groeit, en keuzes maakt… zullen er altijd mensen zijn die daar een vraagteken bij plaatsen. Vooral mensen die heel dichtbij je staan. Want die kennen je ‘oude ik’.. En die was toch goed genoeg? Waarom veranderen?

Lifestyle volgens Wikipedia..

Het is een marktingterm ontleend uit het Engels. Wat simpelweg de kenmerkende manier van leven van een individu/groep/of (sub)cultuur” betekend.

Dit begrip hangt samen met de term IMAGO of image: hoe wil men overkomen!

De uiterlijk waarneembare manier van leven, dat gene wat duidelijk waarneembaar is voor anderen. Dit kan diep verankerd liggen in bv. Religie, ideologie of levensbeschouwing….

levenswijze….. leefstijl

Ja….. goede vraag; Waarom veranderen? Met de juiste vragen kom je namelijk veel verder. Antwoord, ik merkte dat ik bleef hangen in belemmerende patronen. Patronen die je als vanzelfsprekend overneemt. Heel erg goed bedoeld, maar niet meer passend in deze tijd. En vooral niet passend bij mij. Ik merkte dat mijn bewustzijn verder ging. De weg kon ik niet vinden. Tot dat ik met oa Michael (Pilarczyk) in aanraking kwam. Van hem leerde ik ook de kracht van je gedachten. (je mindset!)

Vandaag wordt ik wakker al heel vroeg door het geluid van de wekker van mijn Liefde. Mijn hoofd bonkt nog na en mijn maag is nog een baksteen, van een dag stevige griep. Maar voel hoe fijn dit gevoel is… Ik hou van de ochtend. De overgang van duisternis naar licht. Terwijl mijn Liefde gaat kijken hoe ‘wij’ het doen in Australië (lees F1 met Max Verstappen) kruip ik naast hem op de bank. Als een marmotje draai ik me in een fluweel zachte deken. En rustig luister ik naar de geluiden van het racen. Ik glimlach even, een momentje denk ik aan een cliënt van mij. (die houd erg van deze geluiden) Het begint langzaam aan licht te worden buiten, en de meisjes slapen nog lekker. Ja dit is het mooiste moment van de dag. Rustig wakker worden……

Wat ik ook een nieuwe manier van leven vind; is geen oordeel vellen. Dat is best moeilijk, want uit een soort van automatisme oordelen we allemaal toch gelijk. Maar wat brengt je dat? Het leven bij jezelf houden. Puur en oprecht. Dat is de meest heldere manier van leven. En gaande weg leer ik steeds meer. De meisjes komen ook heel langzaam aan naar beneden. Samen met de jongste pakken we de meditation moment app erbij en veranderen hem naar de Bhastrika ademhalingsoefening….een krachtig begin van de dag. Ondanks dat we beiden nog niet fit zijn geeft het ons wel fijne power..!

Keuzes………… die maak jezelf! En die kunnen jou ook leiden naar jouw mooiste leven. Een van die keuzes die ik gemaakt heb.. Dat ik uiteindelijk kom te wonen in een huisje te midden van de natuur. En dat ik iedere morgen op sta bij zonsopgang, en meeleef met de natuur…… Durf te kiezen voor je eigen doel, dan komt de weg vanzelf. Kiezen waar je heen wil, zonder je druk te maken over het ‘hoe’.

Keuze te letten op mijn voeding. Bewuster te worden. Meer Vegan geniet mijn voorkeur. Maar niks mis met af en toe een biologisch verantwoord goed stukje vlees. Maar ook keuze regelmatiger weer aan sport te gaan doen. Een mooie kans bood zich aan toen fitness aangeboden werd op mijn werk. Ideaal voor de werkende mama zoals mij. Wat ik nog wel veel beter mag doen is water drinken. Ik vind water heerlijk, maar neem veel te weinig tijd om even iets te drinken. Net zoals op tijd naar bed gaan…. Ai…ik vind de avond ook zo’n fijn moment. Even alleen beneden. Kinderen op bed. Mijmeren over de dag.. Maar mijn tatoeage op mijn arm zegt het al; Believe in yourself! Ja!! Dat heb ik intussen wel geleerd. Ooit een erg onzeker meisje, nu aan het groeien naar mijn eigen mooie ik! Mijn tatoeage heb ik laten zetten als eik punt na mijn borstkanker. Een periode die gitzwart was. Maar ook de periode die nu al de kleur in mijn leven heeft gebracht… Blijf geloof houden in jezelf. En ‘what you imagine you become’….

“just slow things down and it becomes more beautiful”

David Lynch

5 gedachten over “LifeStyle”

 1. Hi Bianca,gelukkig weer een blog van jou op deze zondag..smile,very happy ermee kan ik jou wel zeggen…ook deze heb ik weer geherblogd..
  Jouw bewuste ontwikkeling is net begonnen en het houd niet meer op met bewuste keuzes maken en maar goed ook..daarom is het goed om kinderen dit al vroeg bij te brengen..leer je eigen keuzes maken en leer hier uit maar durf je keuze te maken..foute keuzes zijn er niet allen geen keuze maken is wel fout of minder goed laat ik dit maar zeggen…
  Ik heb je deze week wel gemist ,klopt dat ?
  Sommige blogs herblog ik en andere voeg ik toe aan een leeslijst voor nog een keer te lezen..zij zijn het allemaal dubbel en dwars waard Bianc..jij blijft mij en anderen inspireren.Dank je wel .
  Tot de volgende blog.Veel plezier met het maken ervan.
  Gr. FredXX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s