Master Mijn Mindset

(stiekem zit ik in me zelf te lachen… natuurlijk roept de titel vraagtekens… noem het dichterlijke vrijheid. hoeveel engelse woorden gebruiken we tegenwoordig al in het nederlands.. is het hype? is het marketing? Ach voor mij bekt het gewoon lekker, en dekt het goed de lading…)

Goede Morgen, daar zit ik dan nog lekker onder de wol. Maandagmorgen, dus ik mag weer. Maandagochtend blues? Nouuu eigenlijk wel. Waar was mijn weekend? Nou heel simpel, de twee dagen die achter je liggen. Grrr…. Die twee dagen waarvan ik er 1,5 op bed lag te spugen en te bibberen… ‘Hoe was jouw weekend?’ “Nou ….. gister een fijne namiddag gehad. Paar boodschapjes in de buurt super gedaan met de oudste. Om daarna voor het eerst een lichte maaltijd met avocado te koken.” DAT KLINKT TOCH VEEL BETER.. als dat ik zeg, k lag alleen maar te kotsen en te shaken…

Beiden zijn natuurlijk de uitersten van elkaar. Maar wat is dan de middenweg die je gaat weer geven? Manmanman….. dan flitst nu vooral de quote van Michael Pilarczyk door mijn hoofd; Master your mindset! Mijn Mindset?? die keiharde gedachten in mijn hoofd? Joh Mich waar ben je als ik je nodig heb… chaos in de bovenkamer…..’buik zegt; niet eten! hoofd zegt; lekker weer naar de jongens! (lees de cliënten) Lijf zegt; kalm aan! Hoofd zegt; agena,vergadering,sporten,boodschappen,huishouden! Lijf zegt; Koud! De Tijd zegt; OPSTAAN!!!………………….

I know….. maar op maandag ochtend heeft het toch iets meer tijd nodig om te landen….

De gedachten zijn heel krachtige dingen. Daar wordt ik me steeds bewuster van. Dus Master ik al zittend in mijn warme bed Mijn Mindset maar eens even goed.

Vergadering- maar een keertje zonder mij, boog kan niet altijd gespannen staan………….. Sporten- is wel heel erg lekker, goed voor mijn lijf, maar vandaag heel even niet………….. Boodschappen- doe ik lekker niet, vandaag wordt het kliekjes dag………………………………. Huishouden- dat loopt niet weg. Morgen weer een dag, of mss lekker pas overmorgen…. Kortom….. Ik ga rustig opstaan! Heerlijk! Waarschijnlijk is het heel herkenbaar. Zo’n dag dat je van alles moet. Eigenlijk is alles even belangrijk. Maar soms, ja heel soms kan het gewoon even niet. Dan pas je het aan, omdat je lijf er naar vraagt. Heel vaak doen ‘we’ dat niet, ik ook niet. Maar vandaag een keer wel…Gewoon omdat het kan. Ik ben me dan ook erg bewust van de enorm fijne collegae die ik heb. En als ik dan iedere dag ergens dankbaar voor mag zijn; dan ben ik vandaag extra dankbaar voor mijn lieve collegae…!!

Goede morgen Maandag!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s