Zwarte dag 030

“Het is fout in Utrecht!” Ik realiseer me niet gelijk wat mijn collega zegt. Midden in een lunch met zeven drukke cliënten om ons heen… ze gebaart me “schieten”

Later wordt duidelijk dat Rutte gelijk krijgt; het is niet de vraag óf het gebeurd maar wanneer het gebeurd. Er is geschoten in de tram in Utrecht. Dan ga je op een doodnormale maandag in de tram op weg naar je werk, misschien wel naar school.. en dan in eens ……………. Heel lang was het nog een ver van onze bed show. Nog steeds heel erg, nog steeds afschuwelijk om al die gruweldaden overal te zien. Maar nu… is het bijna om de hoek.

Kindjes worden binnen gehouden op school. De juf zei dat ze het plein moesten schoonmaken. Maar ook die kinderen krijgen in de gaten dat er iets ergs aan de hand is. Politie agenten met getrokken wapen vallen een bankgebouw binnen. Absurd. Maar het gebeurd nu ook in Nederland. Zelfs in onze kleine ubersociale kikkerlandje ben je niet meer veilig.

Hoe moet ik dat nou naar mijn kinderen vertellen.? Hoe zullen zij gaan opgroeien? Veiligheid. Zo belangrijk goed! Laatst kwam ik in gesprek met een ouder van een pubermeisje wonend in het westen van ons land. Die keek mij met open mond aan; laat jij je oudste dochter (15,5) alleen ’s avonds over straat fietsen????? Uhmmm JA! Uiteraard praat ik nu over verlichte fietspaden. Maar jongens waar gaan we heen…. Dat we niet eens meer gewoon kunnen doen wat we zelf willen. Dat mijn opgroeiende dochter, die het echt niet cool vind dat mammie haar op de fiets ophaalt, toch echt aan de hand gehouden moet worden. Hoe moeten de kids opgroeien? Als ze geen ruimte hebben zich zelfstandig te ontwikkelen? Ik ging toen ik 16 was voor het eerst uit. En kwamen we op ons fietsje van uit de stad terug naar huis gefietst.

En nu vandaag…. dacht je op weg te gaan naar je werk, of misschien wel naar school…. maar eindig je dood in de tram!!!

Nieuws berichten slingeren veel verschillende verhalen naar buiten. Teksten als ‘eerwraak’ maar ook dat het gaat om een ‘haatdemocraat’… We weten allemaal zijn naam, en ook de foto is prijsgegeven. Deze jongeman zou te zien zijn geweest in de GeenStijlTV video als haardemocraat… Maar ook wordt er gezegd dat de motieven in relationele sferen gezocht moest worden…..Een ding is in ieder geval zeker; heel snel vinden die man!! Want wat zijn we met zn allen wakker geschut! Onze veiligheid….

Vanavond geef ik mijn kinderen een extra dikke knuffel bij het naar bed gaan. Hou ik ze even extra stevig vast. Wat ben ik dankbaar. Dankbaar dat we gewoon allemaal thuisgekomen zijn vandaag. Dankbaar dat we gewoon veilig bij elkaar zijn. En hoop ik oprecht dat we ons veilig mogen blijven voelen in Nederland.

2 gedachten over “Zwarte dag 030”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s