Speeddaten

Hihi….. haren gekamt, geurtje op, make-up op *CHECK*… Dikke kus aan mijn Liefde, en daar ga ik. Op weg naar een enerverende avond. Speeddate dat is ‘Speed’- snel. ‘Date’….er zit iemand aan de andere kant van het tafeltje……… Zorg maar dat je het gesprek draaiende houd. Jaaaaa mijn relatie thuis latend ga ik op weg naar een speeddate avond!

Gelukkig in deze is het een beroepen speeddate avond. En zijn het heel veel verschillende ouders die ieder hun eigen vak vertegenwoordigen. Als enige vanuit de gehandicaptenzorg kom ik al vroeg aan op school. Ik heb mijn oudste en haar beste vriendin bij me, het is hun leerjaar die deze avond de speeddate avond hebben voorbereid. Van te voren hebben ze met hun eigen klassen nagedacht over de vragen. Wat willen we weten van de verschillende beroepen? En gaven ze hun voorkeur aan in welk segment ze ingedeeld wilden worden……

Al snel had ik mijn plekje gevonden. En installeerde ik me. Ik had vorige week met de afdeling Communicatie al contact gehad. Zo kon ik vanavond mooi voor de dag komen. Zeer aansprekende banner achter me. Vooral het vrolijke hoofd van het jongetje kreeg veel aandacht. Met een grote bak van thuis en wat pr hebbedingetjes die ik ook mee had gekregen van Communicatie, zit ik op mijn plek. Koffie erbij, ga ik het gesprek aan met ‘de buurvrouw’. Verpleegkundig bij “Buurtzorg”. “Ja ook zo’n personeels tekort hè. Ja we verkopen tegenwoordig zoooo enorm vaak nee. De werkdruk wordt echt veel te hoog”……Beschamend luister ik vol herkenning naar haar. Beide vakgebieden binnen de zorg lopen echt tegen het zelfde aan. ” Zitten we toch op de goede plek hier hè” Vertellen hoe ontzettend mooi ons vak wel niet is….. Want dit zouden onze toekomstige collega’s kunnen worden. Als wij maar ons enthousiasme overbrengen…

3-2-1 Schalt er hard door de speaker… Het eerste duo zit aan tafel bij mij. Het komende uur mag ik hun vragen beantwoorden. Iedere vijf minuten een nieuwe vers duo voor me…….helaas vanavond allemaal meiden. Maar heb ik me voorgenomen te vertellen hoe mooi het is in de gehandicaptenzorg…. “Wat voor opleiding heeft u?” … ” Wat is er niet leuk aan uw vak?” …… De geeikte vragen krijg je bij de meest onzekere leerlingen te horen. Toch verbaasde ik me al snel bij het volgende duo over de ontzettend goede vragen; ” Wat doet u als er een cliënt boos is?” Toch duidelijk iemand die nagedacht heeft over het vak gebied GEHANDICAPTEN ZORG. ” Wat doet u met iemand die blind is?” … Yes daar kon ik mooi op in spelen. Ik had een Medicin-bal bij me. (grote wat zwaardere bal met verschillende kleine rinkelbelletjes er in) Zo kon ik meerdere leerlingen vanavond laten ervaren dat ook al heb je een beperking, als er een juiste aanpassing mogelijk is kunnen zij ook met heel veel gewoon meedoen. Deze bal horen blinde mensen aankomen, en zo kunnen ze toch een balspel doen. “Gaan ze ook dood bij u” “Weet u wel altijd wat ze bedoelen?” ” kunnen ze ook op een iPad ?”……..Ja….. Ik moet toegeven dat het gros toch echt heeft nagedacht over de te stellen vragen.

Animo voor de gehandicaptenzorg? Ik heb vanavond in ieder geval een stuk of vijf meiden heel specifiek horen vragen naar mijn vakgebied. En konden zij mij ook heel gedetailleerd vertellen waarom zij in de toekomst wel een collega van mij wilden worden. Er kwam zelfs nog een leerling aan het eind van de avond speciaal naar mij toe. Zij had niet in mijn segment gezeten. Maar wist na vanavond ineens heel zeker, zij wilde de gehandicaptenzorg in. Ik geef haar een handvol met allemaal leuke pr hebbedingetjes mee, waar onze website heel groot op staat. ” oh dat vind ik fijn” ” weet u, mijn ouders werken in de zorg. Ik heb adhd, het gaat heel goed met mij. Maar papa en mama zeggen steeds dat ze het niet verstandig vinden dat ik de gehandicaptenzorg in ga. Ik wil dit zo graag. Ik wil hun helpen. Ook al kunnen ze een keer boos worden. Dan wacht ik gewoon even. En als ze dan wat rustiger zijn kunnen ze misschien wel met mij gaan sporten”…………….

mooie gesprekken over een mooi beroep

Wauw! KIPPENVEL!……… Mijn oudste dochter staat er inmiddels naast, ze herkennen elkaar. Met de meiden samen afgesproken dat ze altijd mij op het werk mogen mailen voor vragen. En dat ze met mama en papa eerst de website gaan bekijken……. Dit wordt zo’n ras echte zorger!!! Yes …. MIJN AVOND IS GESLAAGD..!! Banner weer ingepakt, grote bak met pr is nagenoeg leeg.. Ik krijg een presentje van de school mee. En met gierende banden rijden we naar huis…….. Op naar mijn Liefde, om hem een dikke kus te geven. De volgende date is toch echt weer met hem hoor!!!!

#SIZA weer goed op de kaart gezet!! #gehandicaptenzorg #regiebegeleider

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s