Ze snappen me niet..


Mama is lief, papa die moppert, mama moppert terug. Ik vind dit niet leuk. Ik snap er ook helemaal niks van. Mama heeft me net de kleren gegeven die ik aan moet trekken. Ik weet dat dit een broek is, maar welk been moet nou ook al weer in welk gat? Ik ga maar even mopperen……’meisje wat mopper je toch’ “NEE”, ‘kom je dan snel boterhammen eten meis?’ “NEE”.

Ik kan wel praten hoor. Maar ik snap er gewoon soms helemaal niks meer van wat ze allemaal van me willen. En wat er allemaal gebeurd. Oh ennuuhhh IK HEB OOK NIET ALTIJD ZIN!! Ik heb mijn kleren aan. Mama zegt dat ik nu moet opschieten want het taxibusje komt zo. Dan gaat ze mopperen op mij, want ik heb mijn broek verkeerd om. Maar ach ik heb mijn boterham en zeg dus alleen maar “NEE” tegen haar.

Daar gaat de deurbel. Nou wordt het weer drukke boel. Papa zegt dat ik mijn jas aan moet doen. Mama zegt dat ik mijn tas moet pakken. De meneer van de taxi praat ook tegen me. IK HEB GEEN ZIN. ik zeg alleen “NEE”…. Ze praten alle drie tegelijk, ik zeg nog maar eens “NEE”…. WAAROM STOPT NIEMAND NOU EENS MET PRATEN?… ik geef de meneer van de taxi een knuffel. ‘ahhh wat een lieve meid is het toch, en zo gemakkelijk’…… “JA” (Gelukkig, iedereen is stil. )

Ik zit voorin het taxibusje. Ik kan wel heel erg mooi kijken. Radio staat aan. De meneer van de taxi kletst me de oren van het hoofd. Achter me zit iemand die de hele tijd ‘TRR TRRRRRRR’ doet. En op zij probeert iemand me steeds aan te tikken. Die jongen achterin heeft het beter, die zit alleen met zn oor tegen het raam. Maar ik ben wel bang voor hem want als hij schrikt wordt hij heel erg boos. De meneer van de taxi praat nog steeds…….

We zijn op dagbesteding…..’GOEDEEEE MORGEN MEIS‘….. “NEE” nondedju ik wil niet praten, ik ben niet gezellig, iedereen wil wat van me. Ik wil wel graag gewoon koffie drinken, maar ik wordt echt razend gek van iedereen die iets van me wil. Dat ik eigenlijk ook niet meer weet wat ik moet zeggen. “NEE”… nou moet ik weer mijn jas op hangen. Maar ik wil wel koffie..”NEE” nou moet ik weer gaan zitten….”NEE”.. SHIT, nu had ik JA moeten zeggen. Want hij van dagbesteding vroeg of ik koffie wil. “JA” ….. Ik geef hem maar even een knuffel. ‘Ach lieverd, ga maar lekker zitten’. Zo dat heb ik ook weer opgelost. Denk ik, ach ik weet het toch ook niet. Ik wil gewoon niks. Koffie. Neeeeeeee nou beginnen ze te zeuren of ik een koekje wil. Ik wil geen koekje, ik wil die rijstewafel die zij daar ook heeft. “NEE” “NEE”….. ‘nou meis wat ben je aan het mopperen’. Ze snappen ook niets van me. Dan pak ik het toch gewoon zelf. ‘Dat is niet de bedoeling meis, zeg maar gewoon tegen mij wat je wil’. Die heeft makkelijk praten. Die begrijpt me toch niet. “RIJSTUWAFUL”….. Yes! Nou is het stil…… Ik heb mijn koffie op, ik breng mijn beker naar de keuken. Ik heb mijn rijstewafel op, ik ga van tafel af…. Stil ga ik in een hoekje zitten. Ik pak mijn blokjes die altijd in mijn eigen bakje liggen in mijn hand……ZO……EINDELIJK RUST!!!…….zouden we al bijna boterhammen gaan eten???

Ik ben ernstig meervoudig beperkt. Ik woon bij papa en mama, en ons konijn. Ik ga overdag naar dagbesteding. Ik ben naar waarheid geschreven, maar wel zo dat niemand weet wie ik ben. Dat mag namelijk niet in Nederland. Maar ik wil wel graag dat iedereen van mij weet. Zodat er nog meer mensen komen werken bij de meneer van de dagbesteding. Nu staat hij vaak alleen, en dat vind ik zielig. Want eigenlijk is het daar heel leuk. We zijn daar met 7 jongens en meisjes op de groep. En het is daar gezellig. Als ik alles begrijp. Als ze mij begrijpen…. och verdorie nou heb ik in mijn broek geplast …….’is niet erg meis’ “NEE” “NEE”….

WORDT VERVOLGD
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s