Reg!e over jouw leven

“jezelf ontmoeten, nieuwe en bewuste keuzes maken…”

Ruim je bagage uit het verleden op, en zorg dat je handvatten kan pakken om weer stevig je leven in handen te nemen….

Dat is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. En toch kan ik het niet zo goed bevatten. In deze bewuste tijd. In deze steeds bewuster wordende maatschappij… Wat maakt dan dat iemand zich niet over geeft aan zijn/haar eigen geluk? Vaak onbewust maar in de slachtoffer rol blijft zitten, en daarmee altijd de keuze voor zich zelf weg cijferen maakt…….

-rust ervaren

-ontspanning

-JIJZELF

-ademhalen!

-ruimt blokkades op

-Wat JIJZELF écht wil, zowel privé als professioneel

De kern van regie houden op je eigen leven!!!

Een grote liefde kan een spiegel voor je gedrag vormen, maar kan je ook doen verzuipen.. Was/ is het dan wel grote liefde? Kijk eens objectief.. Eigenlijk zag je het wel hè… Waarom maak je dan niet de keuze voor je eigen geluk? Het leven is zo mooi, kan dan nog zo veel mooier worden. Uiteraard heeft alles tijd nodig. Maar wel pas nadat je de keuze hebt gemaakt voor JEZELF. Anders zul je niet uit dat vicieuze cirkeltje komen…

In mijn werk als regiebegeleider wordt ik me steeds bewuster van deze regie. Ik bepaal met ouders de lijnen voor hun kinderen. Regel zinvolle dag invulling… Maar vind de cliënt dat zelf ook zinvol? In het verleden vonden we allemaal al snel van wel. Hij kreeg immers koffie, of te wel zijn natje en droogje. Gelukkig gaat de ontwikkeling hard. En bestaat er nu zoiets als een cliëntvolgsysteem. We kijken naar hun, wat willen ze (uiteraard binnen de mogelijkheden/grenzen van de groep waar hij is) Met de creativiteit van de begeleiding kun je daar dan een hele mooie waardevolle draai aan geven. Zie je cliënten opbloeien, ontplooien of tot rust komen..

Vaarwel verleden ik ga de toekomst in… het leed is geleden, dit is een nieuw begin..

Nick & Simon

Heeft zelfregie te maken met de overtuiging dat alles in het leven maakbaar is? Integendeel. Wie eigen regie neemt, maakt zich alleen druk om dat deel wat maakbaar is. De rest kun je loslaten! Tegenslagen, nare dingen, ziekte en rouw heb je niet in de hand. Dat hou je niet tegen. Het verschil zit m in hoe je er mee omgaat. Maak je eigen keuzes, leer prioriteiten te stellen. Hiermee krijg je grip op je leven. En zal je minder stress ervaren. Regie in eigen hand! Het vergroot je geluksgevoel.

Cliënten de regie over hun eigen leven laten voeren!!

Siza

Ik heb mijn rugzak maar goed ingepakt. Dat ook niet altijd even makkelijk gevonden. Maar aldoende leert men, toch! Alles zit keurig in zijn eigen vakje. Af en toe wil ik best de rugzak even openmaken hoor. Eerlijkheid en openheid duren het langst. Maar alles weer uit de rugzak halen doe ik niet. Dat is echt voor bij, verleden tijd!!! Ik ben de regisseur van mijn eigen leven. En ik maak er een verdomd leuke film van..jemooisteleven!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s