FB is oud, snapchat it is!!!

..een poging om het puberbrein te begrijpen..

poe heyyyy ik voel me hoogbejaard! Dacht altijd redelijk op de hoogte te zijn van alles. Maar toch maar eens mezelf laten afzakken naar het niveau PUBER.. Of misschien is het wel een level-up. En ben ik als 40+ regelrecht in mn uitloop tijd. Tijd voor onderzoek!

uiteraard heb je als hippe mama een snapchat account..
mijn bitmoji

Toen het voor het eerst er was had ik ook ooooooiiit een account aangemaakt. Maar nu maar eens heel bewust een nieuw account aangemaakt. SNAPCHAT.. ja inderdaad, die app waar je ineens dierenoren krijgt, puppy ogen, grote brillen en hele gekke stemmetjes…..Onder het mom ’t is hip’ meld ik me aan….Een bitmoji????? Uhhh ja ik wil alles. OMG nu maak ik een poppetje van mezelf. Maar dan een heel veel beetjes strakker, wow wat een mooie krullen heb ik ineens. Niets verlepts meer aan. Okeee dit word best grappig. Wat ik er mee moet? Joh doet dat er toe??? Ik begrijp steeds meer van mijn oudste dat dat er toch niet toe doet. En dan? “dan kunnen je vrienden door berichten zien wat je doet mam” ….. uhmmm schat, hoe kom ik aan vrienden op snapchat? …………”neeeeeeee mam niet iedereen die ze voorstellen toevoegen ” *SCHAAAAMMMM*……………..TE LAAT!! hihihihi…. je had haar blik in de ogen moeten zien. Ik ben ook werkelijk helemaal geen leuke mama. *wink* Ondertussen vind ik de plek waar ik mijn selfie kan veranderen in zo’n selfie met oren….. hahahaha Complete regenbogen komen er uit mijn mond. Heerlijk dat alle wallen, rimpels en nog meer ouderdomsshit word recht getrokken. 10 jaar jonger, best fijn. Maar verder zie ik de hype nog niet helemaal. Dit is toch net zo als FB? “nee mam, FB is oud!!”

OUD??? Ruk zeg, ik groeide net 10 cm in eigenwaarde, mijn rimpels verdwenen als sneeuw voor de zon. BOEM, Facebook is oud… Hip, ja wat is hip? Wat houd die pubers van vandaag toch bezig? Tv, Netflix, hun mobiel… hun mobiel ja daar gebeurd een hoop. Hoe vaak hoor je tegenwoordig niet op social over weer een challenge die er gaande is. Bijvoorbeeld die enge choking challenge, of de wat mij betreft best grappige water bottle challenge ….. Wat mij opvalt dat het zo in uiterste gaat bij pubers. Nooit eens ‘normaal’. Bijvoorbeeld wat ze eten, moet óf supergezond zijn, of lekker doorslaan naar zoet en vet!!Dus of een Frappuccino met torenhoog slagroom en een moddervette donut, óf een uber gezonde poké bowl met een watertje. Eerst vinden ze zichzelf te groot voor limonadesiroop en gaan er liters cola het liefst doorheen, maar sinds kort zijn er de ‘watertjes’…

Maar ja, wat is normaal??? Pubers houden van spanning en risico’s, moet ook omdat ze juist daar van leren. Wij ouders zien meer valkuilen, en zijn geneigd daar maar altijd voor te waarschuwen. Alleen zijn de pubers ervaring aan het opdoen, ze zijn bezig hun grenzen te ontdekken. De meeste pubers hebben niet zo veel inlevend vermogen, dat zijn ze nog aan het ontwikkelen. En bovendien hebben ze nu eerst genoeg aan zichzelf. Juist dan is het zo fijn dat wij ouders er op de achtergrond nog wel zijn. Want zomaar ineens willen ze toch heel erg graag even bij je wegkruipen op de bank….

Puberteit of pubertijd? Lees VanDale er maar op na, het bestaat beiden. Puberteit is met de klemtoon op de ‘feit’, en word gebruikt als verduidelijking over het gedrag. En pubertijd, waar de klemtoon ligt op ‘puber’. Gaat over de periode. Het tijdsbestek waar de kids zich in bevinden.

Eigenlijk is het best mooi om het eens van een afstandje te bekijken. Want als ouders is het best lastig. Je eens ohzo lieve rustige kind zet zich ineens volledig tegen je af. Grote mond. Je kleding word uit je kast gejat. De inhoud van je keukenkastjes zijn niet veilig……Nee het is best een hel op aarde soms. En hardop prijs ik mezelf dan wel weer erg rijk, want die pubers van mij zijn zo moeilijk nog niet. Slapen veel, eten alles wat gezond is. (ik haal zelden snoep in huis) Maar van vrienden begrijp ik dan dat het ook echt anders kan. En dat lees ik, nu ik eens heel bewust op het internet in de puberteit duik, ook terug. Even een weekendje voor jezelf ouders?? Om gewoon op afstand te bekijken wat er nu eigenlijk gebeurd.

Wat ik dan weer niet begrijp… waarom de kleren van je moeder aantrekken? Wij zijn toch OUD!!!!? Dan hoor je je dochter ’s morgens heel vroeg rommelen. Lig je nog te dommelen, dus absoluut geen sprake van bewustzijn. Als je dan ineens de voordeur hoort dichtknallen, zie je nog net dat ze jouw favoriete rode trui heeft aangetrokken. SHIT!!! want die wilde je nou juist zelf weer aantrekken………. WAAROM? waarom mijn trui?

Inmiddels vult mijn vriendenlijstje op snapchat zich. En ben ik er nog niet uit wat deze app zo leuk zou maken… Waarom zou ik nou foto’s van mezelf willen zien met oren? En waarom wil ik dat dan sturen naar al mijn ‘vrienden’? Nee ik vrees dat dit toch boven mijn 40+ pet gaat. Ik denk dat ik me vanavond maar met mijn Liefde op de bank ga scharen, met een dekentje over ons heen. En dan een serieus gesprek ga beginnen over een huisje in Spanje. Dat doen alle ouwe lui toch? overwinteren… Maar vrees dat we het ook even over antirimpelcreme moeten hebben. Want de ouderdom komt met gebreken. Best ruk. Dan zeggen ze dat pubers SJAGGIE zijn. Volgends mij kunnen wij ouwe lui er ook wat van. hahahahaha NEE.. ik vind het prachtig. Prachtig om al die ontwikkelingen te zien. Overal is iets voor te zeggen. En iedere fase heeft wel iets. Gelukkig hoeven we niet alles te begrijpen….

#jemooisteleven #LEEF #ENJOY #HAPPINESS

Een gedachte over “FB is oud, snapchat it is!!!”

  1. Haha leuk geschreven. Ik merk dat veel van mijn iets jongere collega’s (begin 20) allemaal snapchatten. Ik heb de app gedownload om met ze te snappen en vindt het best wel leuk. Laat je kinderen maar niet horen dat snapchat oorspronkelijk is gemaakt om anoniem naaktfoto’s over en weer te zenden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s