Wil je Gelijk of wil je geluk…….

Nou simpel toch. Eigenlijk willen we dit alle twee…… Ik las deze titel vanmorgen als quote op de Meditation Moment app van Michael Pilarczyk. Iedere dag verschijnt daar een nieuwe quote. En vandaag zette hij me aan het denken…….We willen toch allemaal het geluk ervaren, maar door deze quote ging ik weer even extra nadenken over wie we nu eigenlijk in essentie zijn.

“Geluk kun je altijd in het nu vinden,

niet in het verleden en niet in het heden!”

Paulo Coelho; ‘We zien de wereld niet zoals zij is, maar zoals wij zijn.’ Zou iedereen zich daar bewust van zijn? Of is dat misschien waarom zoveel mensen hun gelijk willen halen..? Wanneer je dan dus je eigen waarheid hanteert heb je dat ook eigenlijk altijd. Maaaaar hoe ver wil je gaan dit ook de waarheid van een ander te laten zijn.? Iedereen heeft wel eens een discussie gehad waarin je feitelijk in je gelijk stond, maar het niet kreeg. Dan kun je je daar aan gaan irriteren, het je laten frustreren…. of loslaten! Je kan namelijk een probleem ook oplossen door er geen probleem van te maken. Leven en laten leven. Er gewoon vrede mee hebben dat iemand het net iets anders aanpakt. Klopt als een bus, hiermee krijgt niemand gelijk…. Maar ey, ik beloof je…. wel veel meer geluk!

Mooi om te ervaren hoe je prioriteiten veranderen. Wijsheid komt dan misschien toch wel met de jaren. hihi. Liever geluk dan gelijk!! In het afgelopen jaar ben ik me meer en meer gaan realiseren dat ik zelf de baas ben over mijn eigen leven. Mijn verstand kan roepen dat ik iets niet kan, maar het toch wel uitproberen. Bestaande programmering kan worden doorbroken als je besluit om te gaan handelen vanuit je waarden, ongeacht wat je verstand roept dat je moet doen. Zo wil mijn verstand heel graag ‘gelijk hebben’. Als mensen mij iets flikken, dan vind ik dat ik er iets mee moet. Dan kan ik er bijvoorbeeld wel een mailtje over versturen. Maar het vervelende is dat anderen vaak niet dezelfde agenda hebben. En ik dus blijf zitten met mijn ‘gelijk’… Vaak zijn we van huis uit geprogrammeerd met allerlei regels over rechtvaardigheid, en over hoe je je moet gedragen naar anderen toe. Verwachten dat je omgeving zich ook aan deze regels houdt, kan zorgen voor veel onnodige frustraties en slapeloze nachten. Dit besef bracht mij ertoe om te kijken naar wat ik zelf daadwerkelijk wil met mijn leven. Positiviteit! Vanuit positiviteit verbinding maken met anderen. Negativiteit elimineren, zoals Michael Pilarczyk zei in een van zijn events. En als je dan leeft vanuit die positiviteit, ben je ook bereid om je ‘gelijk’ eens te laten varen, zodat je kunt gaan voor je geluk.

Mijn uitgangspunt is dat het leven te kort is voor het ruzie maken. Mijn verstand heeft nog steeds gelijk en mag dat gelijk houden. Maar ook anderen mogen hun gelijk halen…… In ruil voor een hug 😉

#jemooisteleven #positviteit #geluk #ennogsteedsgelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s