Let it go…….

Je hoort Elza gelijk zingen… “turn away and slam the door”… en dat voor een Disneyfilm. Wat een mooie boodschap. Zo alles zeggend.

Maar ooohhh wat is het moeilijk. Overal om je heen hoor je er van. Maar ook bij jezelf kom je het in alle vormen tegen. Bij je kinderen, bij een ex relatie maar ook bijvoorbeeld bij negatieve gedachten….LOSLATEN! goed voor jezelf zorgen!

Het leven loopt nu eenmaal niet altijd zoals jij dat zou willen. In ieder leven gebeuren er in meerdere of mindere maten negatieve gebeurtenissen. Of zoals bij kinderen, houd je ze het liefst bij je/wil je ze beschermen. Maar van vallen leren we toch allemaal opstaan? Waarom onthouden we die kreet dan niet als we volwassen zijn… Bijvoorbeeld kun je een heleboel hebben meegemaakt met je ex. Vervelend. Maar een ieder moet door. Dus ‘koppel jezelf los ‘ zowel in real life als op internet, denkend aan bijvoorbeeld Facebook. Maar ook WhatsApp. Waarom zou je willen blijven hangen in het verleden, als die bewezen heeft niet geslaagd te zijn…! Ook zo’n moeilijk loslaat moment, loskomen van negatieve gedachten. Het erge is, die voelen ook nog eens zo echt. Jezelf een trap onder de kont geven is helemaal niet erg. Maar je wil jezelf toch niet altijd laten boeten voor die ene negatieve gedachten.. Door loslaten kun je eigenlijk zélf verder groeien! Zo mooi!

“omgaan met emoties”

Alles draait om communicatie. Master your mindset..! Alles gebeurd bij jou van binnen. Wat zijn jouw eigen persoonlijke waarden. Heb je emoties onder controle, of word je geleid door je emoties? Doe je wat JIJ wil? Of word je door de waan van de dag geleid? Heb je snel last van kritiek van anderen?? Leef je eigen mooiste leven! Wat mij betreft de mooiste kreet ever! Volgends mij alles zeggend. Jij leeft toch je eigen leven? Let it go…wat het ook is. Jijzelf bent het belangrijkste van je leven. Daar draait alles omheen in jouw leven…….. En dat willen we dan ook onze kinderen meegeven. Dus papa en mama laat je kindje los. Ze mogen zelf ontdekken. Een nieuw volwassen persoon komt er aan. En tot die tijd mag hij nog fouten maken om te leren. Jij bent er als ouder om het te steunen. Dat geld natuurlijk ook nog voor volwassenheid hè…We zijn nooit uitgeleerd. We leren door vallen en opstaan. Dus ook bij die ene ex van je, laat gaan! Zelfs ook dingen als social media, waarom zou je die ex willen blijven volgen?? Beiden volwassen vervolg je ieder je eigen weg. Die vast en zeker nog eens kruist. Maar niet meer dan dat!

“let it go, let it go can’t hold it back anymore let it go, let it go turn away and slam the door I don’t care what they’re going to say Let the storm rage on The cold never bothered me anyway……..”

Frozen; Walt Disney

Loslaten is dus zeker niet opgeven!Het is juist doorgroeien. Omdat je ruimte creëert, ruimte tot een andere manier van waarnemen. Zoveel meer krachtiger als verdedigen of vasthouden.

Ook zo’n lastige bij loslaten……. de controle. Hoe vaak hoor je dat niet als excuses… Maar al zo vaak bewezen. Juist wanneer je de controle loslaat gebeuren de mooiste dingen. Loslaten is een uitdaging. Of het schuldgevoel is, boosheid of liefde. De strijd om vast te houden en los te laten is soms net zo…………..

Tijdens mijn ziekte proces in 2010, draaide mijn zusje een nummer speciaal voor mij….Pia Douwes; mijn leven is van mij!!! De titel is alles zeggend. Zeker toen op dat moment. Ik streed voor mijn leven. En nog steeds is dit mijn strijdlied. ….”…..zo hard als ik kan schreeuw ik NEE…..”

..mijn leven is van mij!…

2 gedachten over “Let it go…….”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s