keep your dream sparkling and alive

Soms heb je van die dagen….. dan zit je veel in je hoofd. Zou het vooral een vrouwending zijn dat we in ons hoofd zitten? Mannen kunnen heel even er voor kiezen de boel hier boven op stil te zetten. Maar wij vrouwen denken aan; het boodschappenlijstje, kids moeten op tijd naar sport’hoe regel ik dan het avondeten, avondeten moet zo zijn dat Lief het vanavond wat later ook nog kan opwarmen, over Lief gesproken je wil dat ene onderwerp van gisteravond ook nog even uitspreken, en dan heb ik ook nog mijn cursussen voor het werk die op me liggen te wachten……..Ja wij vrouwen willen ook soms wel de ‘nothing-box’ hebben……

Zo waren voor mij de afgelopen twee dagen. Veel nadenken. Veel gesproken. Knoop doorgehakt, oh zo moeilijk. Gesteund gevoeld door lieve mensen om me heen. En zelfs uit onverwachte hoek veel steun gekend. Voor mij een eye-opener. Een bevestiging. De keuzes die ik vorig jaar al maakte zijn de beste keuzes geweest. Hierdoor kon ik sterk staan. Geleerd dat ik ook gewoon NEE kan zeggen. Dat ik een keuze maak voor mezelf. Dat ik geen negativiteit om me heen duld, bijvoorbeeld mensen mogen mij niet aardig vinden, maar bij moddergooien elimineer ik je uit mijn leven. Maar ook als je altijd maar moppert omdat je het zo zwaar hebt, en er zelf ook niets aan doet omdat je daar geen tijd voor hebt: CIAO……. Dat heet een keuze maken voor jezelf!! Je bent niet druk, het is een keuze! Ik merk dat ik nu vruchten kan plukken. Alhoewel ik in de afgelopen dagen mijn naaste collegae nog meer ben gaan waarderen. Die kunnen dan net even dat stukje spiegel je voorhouden wat je nodig hebt. Of knokploegen laten aanrukken; hihihi GRAPJE…. maar de onderliggende boodschap was hartverwarmend. Collegae die er voor elkaar staan!!

Keuzes maken is een lastig ding. Dat heeft alles te maken met je gedachten, en gedachten kunnen enorm sterk zijn…. Wat mij enorm helpt is meditatie. Even terug naar jezelf. Even terug naar het nu…..Een soort van mentale fitness. Vermindert meteen de drukte in je hoofd, en je vind dus je rust.

doelen voor ogen houden ook als het even een beetje tegenzit!

Je doelen voor ogen houden ook als het tegenzit. Een lastige! Of het nu gaat om goede relaties, de juiste baan vinden, je gezinsleven optimaliseren of aan je gezondheid werken. Wist je dat het realiseren van jouw doel begint met het visualiseren van dat wat jij zou wensen? Dat jij jouw doel echt tot in de puntjes voor je moet zien? Jij je doelen niet alleen visualiseert, maar ook in elke vezel van je lijf moet voelen? De blijheid, de verbazing het gelukkige gevoel, de geur, de smaak, de plek waar je dan bent, hoe je er dan uitziet en wie er samen met jou aanwezig zijn wanneer jij je doel hebt bereikt?

Doelen realiseren stopt niet met die ene keer dat je vluchtig aan je doel dacht. Het betekend dat je iedere dag iets doet om je doel/doelen gestalte te geven. Dus bedenk je eens hoe serieus je doel is. En wat moet je doen om dat te gaan realiseren? Schrijf het op, droom hardop! Maak je plannen zichtbaar. Ontdek hoe je beren weer terug het bos in kan sturen….. niets is onmogelijk. Vraag je af wat je nodig hebt om verder te ontwikkelen… Kom van de bank en onderneem actie! Omring je met mensen die in jouw droom of doel geloven en die het je van harte gunnen. Positieve mensen in een vruchtbare omgeving, dat is wat je nodig hebt. Verzamel mensen om je heen waar je van kan leren, die je op weg kunnen helpen. Geef nooit op!

” Keep your dream sparkling and alive!!”

En ik…… ben gewoon heel erg dankbaar met de lieve ‘zusters’ op mijn werk. Mooie mensen, die ik graag in mijn omgeving heb. Mooie mensen die ik iedereen zou toewensen. Want samen sta je sterker…… #lieverdsdankjulliewel

3 gedachten over “keep your dream sparkling and alive”

  1. Positieve energie, van jezelf maar ook van dierbare familie/vrienden/collega’s is inderdaad onmisbaar. Enne, of het een geruststelling is weet ik niet, maar ook mannen blijven malen in hun hoofd, is maar schijn dat we het kunnen parkeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s