R!tuelen

Zondag ochtend in een mooi buitengebied in Nederland…. 

De zon schijnt krachtig, je krijgt alleen al energie door te zien hoe hij buiten schijnt. Langzaam ontwaakt dit huisje in een mooi stukje Nederland… Samen… meer heeft een mens niet nodig. “eenvoudig leven” De woorden van Michael Pilarczyk galmen nog door mijn hoofd. Dit is eenvoud in al zijn schoonheid. Vers gezette koffie geurt heerlijk door het huisje heen. In stilte worden we alle vier wakker. Na een welgemeende “goedemorgen” zijn er geen woorden meer. Er heerst rust….. de openslaande tuindeuren gaan wagenwijd open en de geur van voorjaar en het eerste zonnetje komt binnen. Dit is eenvoud ten top. Dit is genieten ten top!!

Mijn Liefde en ik hebben ons buiten in kussens van de enorme lounge bank gevleid… Met de krachtige zon op onze huid. De verse koffie in onze hand. En de aanwezigheid van elkaar, omringt door de schoonheid van stilte is dit toch hemels. Heeft een mens toch niet meer nodig om gelukkig te kunnen zijn. Eenvoudig leven, ik denk dat Michael dit bedoelde.

Mijn Liefde is een ster in de keuken. Ik als niet-keukenprinses prijs me daar meer dan gelukkig mee. Hij vraagt als iedere zondagmorgen; wie lust er een broodje? De meiden waren volledig zenn.. maar deze woorden brengt ze in een minimum van een seconde rechtop en paraat; IKKE!!!!!! galmt er meerstemmig door het huisje. Mijn Lief lacht. Hij weet hoeveel plezier hij de meiden en mij ermee doet. Dus niet veel later geurt het naar vers gebakken broodjes, gebakken eieren en nog een aantal geheime ingrediënten….. Ik ben nog steeds buiten, genietend van de zon, het uitzicht én mijn gedachten. Want op het moment dat ik me bewust word van de gedachten in mijn hoofd, valt mijn blik ineens op een klein wit donzen veertje in de tuin……….. Ik weet het……..Ik sta niet alleen! Ik voel me gesteund. Denk terug aan van de week. De onvoorwaardelijke steun uit onverwachte hoek, zonder exact te weten waardoor/waarvoor, voor mij….Een krachtig wijf (ik kan wel vrouw zeggen, met ballen, veel inlevingsvermogen en levenswijsheid. Maar dan dekt ‘wijf’ beter de lading…….)met een hart van goud! Nu kijkend naar dit mooie witte veertje, weet ik dat er meer zijn die me helpen. Dit is de goede weg, dit is het begin van mijn mooiste leven! Ik voel ook weer het moment van eergisteren, een moment waarop de hele wereld heel even stil staat. Een moment om nooit te vergeten dat je met meer dan 600 mensen om je heen, kijkend in de ogen van je Liefde het WEET……

‘Lust je nog een broodje?’…… haalt me weer naar hier en nu. In het zonnetje, buiten en met alles wat me lief is. ‘lekker schat’…En dan begrijp ik hoe meer en meer ik bevestiging krijg dat dit de juiste weg is. Bijvoorbeeld onze zondag ochtend riedel. De meiden kijken er de hele week naar uit. Benoemen het ook gewoon. Ons ritueel. Ons eerste moment van ‘bouwen aan mooie herinneringen’ van ons viertjes……….Ik kan nu al weer verlangend uitkijken naar de volgende zondag ochtend

wit donzen veertje…. ineens was je er..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s