Ik hou meer van jou, als ik van mezelf hou…..

Ik hoor het zo vaak.. Dat ik eens in dit onderwerp wil duiken. Ik vind het heel moeilijk om te begrijpen, moeilijk om te begrijpen dat je echt volledig over je eigen grenzen gaat. Uit faalangst? Loop je ergens voor weg? Pleasen? Ik duik internet op, om samen met mijn ervaringen, alles als een mooie pakkende blog te complementeren.

Niet om maar in verwijten te gaan schieten, maar meer om eens over het hoe en waarom te filosoferen.

Heb jij wel eens goed in de spiegel gekeken? Heb jij wel eens in de spiegel gezegd; ‘ik hou van mij’… Is het lastig omdat we het associëren met egoïsme? Weegt het belang van de ander zwaarder dan ons eigen belang? Waarom? Of is geven gewoon veel makkelijker als nemen? “Gewoon doorwerken, en zorgen. Alles zelf doen” Dat is toch het ritme van de moderne tijd? Signalen van het lijf dat alle reserves al uitgeput zijn totaal negerend…Je hoort het zoveel.


dit ben ik

Zo lezend op internet, denk ik over mezelf na… Ik ben inderdaad ook echt een zorger. Als ik een ander blij kan maken, dan ben ik ook blij. Dat waren zeker ook mijn uitspraken. WAREN. Bij mij ging het knopje om toen ik heel ziek was. En dat lees je ook overal terug, als de nood heel hoog is dán doen we het wel. In mijn geval wist ik het toen ook. Vanaf dat moment kwam voor mij het bewustzijn. Met mildheid naar mezelf leren kijken. Ik denk dat het ook een basis van liefde is.

Eigenwaarde! Zoooooo belangrijk. Belangrijk voor je welzijn. Zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen hebben immers grote invloed op presteren en controle hebben over sociale situaties. Als bijvoorbeeld geluk en succes. Er is dan dus ook een direct verband tussen geluk en eigenwaarde. Je maakt dus vrij letterlijk je eigen geluk. Een gezonde eigenwaarde staat dus centraal in een vitaal gezond leven…

‘ik ben nu éénmaal zo…’ …..ammehoela…of die andere veel gehoorde kreet ‘dit is de kleur van mijn leven’. Zo’n heerlijk vage kreet. Klinkt erg goed toch. Maar wat zegt het nou eigenlijk? Nou heel simpel. Stuk voor stuk mensen die weglopen voor zichzelf. Stuk voor stuk mensen die voor de makkelijke weg gaan. Maar als je dan doorvraagt of ze écht gelukkig zijn; NEE…Laten we dus gewoon eens beginnen met een nieuwe spiegel op te hangen…………………………………#jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s