Relatie APK

Je gaat voor controle naar de tandarts, je laat je pelletkachel schoonmaken, je laat de dokter even meekijken naar een dikke blauwe vinger…. We investeren in van alles en nog wat, maar waarom niet in de band met de partner met wie je je leven deelt? Die gesprekken aan je keukentafel gaan immers altijd over het drukdrukdruk zijn op je werk, of over de opvoeding van de kinderen. (Marie-Claire, bron;Natasja Bijl)

Iedere goede relatie vergt toch een periodiek onderhoud! Zo vond ik op internet de kreet ‘relatie APK’…….HEERLIJKKKKKK. Als mensen willen autorijden, nemen ze rijles. Als ze een boot kopen, gaan ze naar een vaarcursus. Maar wanneer mensen iemand vinden met wie ze de rest van hun leven elke dag willen doorbrengen, doen ze helemaal niks.! Gek hè.. Want dan zou je kunnen ervaren dat je de ander niet laat uit praten. En dat je het gene wat je partner je zegt niet tot je door laat dringen…Of dat je de boodschap misschien wel verkeerd interpreteert. Wat zijn wij mensen toch gekke wezens…..Het lijkt wel ‘als we de prooi binnen hebben, denken we klaar te zijn’.

In de Volkskrant (“relatie apk”) lees ik in een artikel; “mannelijk en vrouwelijke rolpatronen, omdat stellen zich niet realiseren dat elkaars ‘tekortkomingen’ voortvloeien uit sekseverschillen”..Voorbeeld beschrijft Volkskrant; Dat mannen, zich over het algemeen meer met hun werk identificeren dan vrouwen. Dat ze banger zijn om op de werkvloer niet goed gevonden te worden, en dat ze vanwege die ingewortelde faalangst niet zomaar een donderdagmiddag vrij nemen omdat de zon toevallig schijnt…..

Terwijl we steeds bewuster gaan leven. Terwijl we steeds meer gaan voor puur en natuurlijk, verbergen we toch wat we moeilijk vinden. Het topje van de ijsberg durven we te laten zien. Dat is nog net ‘veilig’… Maar écht communiceren…….NOPE.. Houden van is toch een werkwoord!! Een beetje ‘vuur’ in de vorm van uitspreken wat je ervaart, voelt en merkt, kan je relatie verbeteren. Authentiek zijn, helemaal jezelf zijn bij anderen geeft rust. Je zelfvertouwen en relatie zal verbeteren.

Hoe meer ik lees, hoe meer ik realiseer dat er een soort van taboe heerst op het openlijk praten over relatieproblemen. En hoe meer het mij duidelijk word dat ik me gelukkig prijs met mijn makkelijke mond. Ik besef terdege dat het van mijn Liefde ook een solide mond vergt. Zodat je met elkaar kunt blijven levelen… Ja een relatie is zo mooi samen!! Heerlijk om bij een mooie fles wijn, nog mooier uitzicht over prachtige meren waar achter je het mooiste woud ligt, een diepgaand gesprek te hebben met je Lief!!! Gewoon even de mobieltjes uit, gewoon even de kinderen achter het behang. Heel even gewoon tijd voor elkaar. Mijn besef gaat nog verder. Want ik lees echt alleen maar hoe ‘we’ denken dat jouw eigen relatie veel slechter is als bij een ander. En dat we dus het liefst met helemaal niemand erover praten. Ik prijs me gelukkig en ben erg dankbaar dat de lieve mensen om mij heen ook zo makkelijk praten. Daardoor kun je alleen maar groeien. Want uiteraard is je leven niet altijd ‘rozengeur..’ maar juist door op die momenten te kunnen sparren maak je je hoofd weer leeg. En is er ruimte om ieder dingetje op te lossen……

#samen #jemooisteleven #communicatie #openheid #puur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s