Leef!Lach!Leer!

Ontdek de sparkle in jezelf en geef ‘m alle ruimte

Ach joh je kan ook gewoon door gaan zoals het nu gaat. Gewoon lekker je ding doen. Iedere dag dezelfde kilometers in de file, met z’n allen bij het koffieautomaat. Moppert die ene collega nog steeds over zijn vrouw? Tja joh je doet het toch altijd al zo.. Lééf jij?

het leven is 1 groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen!!

Door mijn werk in de gehandicaptenzorg hoor ik regelmatig schrijnende verhalen. Schrijnend in iedere vorm. Door een traumatisch verleden, of door valende zorginstanties..etc… En wie is er dan altijd weer de dupe?? Juist……… de cliënt! Vaak is het enige wat ze nodig hebben een luisterend oor, en wat tijd. Zodat je hóórt wat er eigenlijk ‘geroepen’ word. Gister kreeg ik een grote hoeveelheid chocolade mee, na een gesprek bij ouders thuis; “geef je dit aan de jongens, jullie doen zo goed werk”! Dan smelt ik toch wel. En gelukkig niet de chocolade, die met een harde HOERAA werd onthaalt toen ik terug was op de groep..Wat ben ik toch blij met dit enorm dankbare beroep. We kunnen écht van waarde zijn..! Als is het maar voor die ene kleine lach!!!!!

Leef, alsof het je laatste dag is

Leef, alsof de morgen niet bestaat

Leef, alsof het nooit echt af is

en LEEF pak alles wat je kan

andre hazes

Leer van gisteren, Droom van morgen maar Leef vandaag!! Zo’n mooie spreuk voor op een tegeltje. Net als ‘Design your own life’….geef jezelf iedere dag, al is het maar even, welgemeende aandacht. Denk maar eens aan de wet van de aantrekkingskracht.. Visualiseer precies wat je wil. Het voor je zien van je eigen mooiste leven. Je kiest voor jezelf. En je zult het ook écht aantrekken……..LEER……..

LEEF!!

Kom uit je hoofd en vertrouw op je intuïtie. Je lichaam vertelt je wat goed voor je is.. Stel je doel, waar wil je heen? En kom dan stap voor stap terug naar het hier en nu. Niet alles is uit te stippelen, en de weg van je leven loopt nooit rechtstreeks… Sterker nog, er zullen ook oneffenheden zijn. Blijf bij jezelf, laat het op je af komen en heb vertrouwen. Wanneer je je doel maar voor ogen houd. Je pad kan je altijd weer bijstellen. Vele wegen lijden immers naar Rome……Ga niet piekeren. Gelukkig haalt van je zorgelijke gedachten 95% niet de werkelijkheid. Wanneer je je daarvan bewust bent, kun je je aandacht verleggen en richten op het positieve. En nee, niet elke dag is rozengeur en maneschijn, maar het leven is te kort om elke dag ongelukkig op te staan en triest naar bed te gaan.

Open je ogen, je oren en je hart… Met je zintuigen ontdek je het wonder in alledaagse dingen..

Happinez

Een lach is een simpele manier om er mooier uit te zien. Dus vergeet vooral niet te lachen. Laugh till your stomach hurts! Want de lach is het mooiste wat je kan dragen.

Al toe aan een volgend bakkie?? Ben je al onderweg naar het koffie automaat? Doe eens gek… net als in Zweden… las een Fika in (je hebt nog nooit van een Fika gehoord? lees mijn blogs maar…..’fika’ en ‘f!ka’) En ga inplaats van tien keer per dag naar dat automaat eens een keer met een aantal collega’s naar dat koffietentje om de hoek. Quality time. Even echte aandacht voor elkaar, én voor jezelf uiteraard. Even weg uit dat zuurstofarme pand. Even fijne koffie en iets lekkers….. Fika!!! En LEEF je mooiste leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s