Simplify….!

makkelijker maken

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd! De generatie voor ons, of misschien nog wel een eerder mocht deze kreet heel vaak horen. Wat maant je aan om toch vooral ook waardering te hebben voor de kleine dingen in het leven…

“de kleine dingen die je opvallen in het leven”

Er zijn mensen die altijd het nieuwste van het nieuwste moeten hebben, niet omdat ze het echt nodig hebben, maar omdat ze gesteld zijn op het hebben van dingen. Het liefst zo duur en zo nieuw mogelijk. Mij is altijd geleerd om al tevreden te zijn met een klein cadeautje. Bijvoorbeeld die elastiekjes in de schoen met Sinterklaas. Dat zelfde heb ik mijn kinderen ook meegegeven, wees dankbaar voor wat je hebt. Ga niet miepen over wat je niet hebt. Daar schiet je niets mee op. Niet het geluk maakt ons dankbaar, maar dankbaarheid maakt ons gelukkig.

Michael Pilarczyk; Wees dankbaar

In de westerse wereld zijn erg veel mensen niet gelukkig, vaak door stress, depressie en een gevoel van zinloosheid. Waar komen die burn outs toch van daan? Hoe kan het toch dat we in zo’n welvarend land zulke depressieve gevoelens ervaren? Wat is geluk? Het is iets wat niet vast te pakken is, onzichtbaar… Toch herkennen we het wel als het er is, en missen we het als het ontbreekt. Makkelijk, Basaal, Eenvoudig, Praktisch……..etc Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Ba.saal – behorend tot de basis……….Toen ik vorig weekend bij het persoonlijke groei event (maximum potential) van Michael Pilarczyk was viel het me ook al op…. Veel mensen van 30 a 40 jaar. Die opzoek zijn naar wat ze willen in het leven…. en waarom??? Omdat het ze nooit geleerd is. Op school leer je prachtig schrijven, en rekenen, we proberen te begrijpen wanneer die d en wanneer die t nou ook al weer moet.. Maar wat kan ik er mee als ik niet weet wat ik wil?? En dan zijn we weer terug bij de stress, gevoel van zinloosheid. Gevolg; depressie, burn out…

Meditatie

Even stilstaan, met aandacht werken en leven. Bewust reageren in plaats van bijvoorbeeld weer die oude patronen. Mediteren is simpel, mediteren is gezond. Met mediteren ben je in het hier en nu. Volg je je ademhaling. Bij meditatie observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen, zo probeer je tot de kern te komen. Je kunt op heel veel verschillende manieren mediteren, en om verschillende redenen gaan mediteren. Veel al mediteren we voor ontspanning, tot ons zelf te komen, of om om te gaan met negatieve emoties..

Bij de meditatie probeer je je gedachten te observeren, ze mogen er zijn. Maar die gedachten zijn maar sterke dingen. Master your mindset! Het loopt niet altijd zoals je zou willen. Doorbreek je patroon, ga niet door met wat niet lukt…. Stel goede vragen aan jezelf. Je kan wel blijven mopperen. Maar je kunt ook oplossingsgericht zijn… op groei gericht!………….en…… (mantra)Alles gaat voorbij! Dus ook dat het even minder gaat, gaat weer over…..Be positif!

Gister was er zo’n moment voor mij.. Ik las op mijn app schokkende berichten, een cliënt was overleden. Geen oude jongen, en niet ziek. Afschuwelijk nieuws. Bijna tegelijkertijd word ik door een onbekend nummer gebeld; eerste hulp, uw dochter is hier. RUK…… maar gelijk schiet er door me heen ‘ik kan mijn dochter gewoon nog ophalen, en die zere enkel gaat wel weer over’……….. je zou maar de vader van die cliënt zijn………… aangekomen bij de eerste hulp pak ik mijn kleine meid net even iets langer, net even iets steviger vast…………IK BEN DANKBAAR!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s