er gaat niks boven…..MIJ

Ontleent aan de mooie quote van Groningen; er gaat niets boven Groningen.. Koos ik als geboren groningse voor deze titel. Niet alleen de pronkjuwelen van de provincie doen er toe. Zoals het Westerkwartier, natuurgebied Lauwersoog, de Veenkoloniën en in het zuidoosten Westerwolde…Maar ook JIJZELF

” Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan ’t Wad, Doar gruit, doar bluit ain wonderlaand rondom ain wondre stad. Ain Pronkjewail in golden raand is Grönnen, Stad en Ommelaand; Ain Pronkjewail in golden raand is Stad en Ommelaand!”

fragment uit het Groninger Volklied

F*cking Fabulous

Eigendunk stinkt écht niet! Bescheidenheid is een belangrijk kenmerk van de cultuur in Nederland. We vertellen in Nederland niet waar we in uitblinken, wat we bereikt hebben. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”…. Anders ben je namelijk al snel een opschepper.

“Het is onwijs al te zeker te zijn van je eigen wijsheid. Het is gezond er aan te denken dat zelfs de sterkste mensen kunnen verzwakken en zelfs de wijste mensen kunnen dwalen”

Mahatma Gandhi 1869-1948

Groot beginnen kost dezelfde energie als klein beginnen. Onbekend maakt onbemind…. We zijn met die eigendunk niet opgegroeid, en betitelen het daardoor als ‘stinken’. Maar gelukkig zijn we wel een nieuwsgierig land, hebben we internationale verkenningsdrang. En worden we meer en meer bekend met dat eigendunk niet stinkt. Worden we ons veel bewuster. Het leven draait immers om JOU!…. En jouw competenties mogen anderen best weten. Zo kun je iets voor elkaar betekenen. Staan we samen sterker. Dat is ook wat ik ervaarde toen ik bij Maximum Potential van Michael Pilarczyk was. Naast me zat een lieve vrouw die de dappere keuze maakte om een dansschool te gaan starten. Maar een keuze maken is nog tot daar aan toe. Hoe ga je dit oppakken. Aan de andere kant van haar zat een coach, en hij stelde de juiste vragen…. Met zijn vragen kreeg zij helderheid!! En de man, hoor ik je denken….. Die is er uit, die gaat zijn huidige werk onder eigen vlag voortzetten! Zo kun je elkaar helpen om jouw eigen mooiste leven te kunnen gaan leven….Want jij bent het allerbelangrijkste!! En je warme hart voor de mensen om je heen. Verlies nooit je doel uit het oog, maar wees ook hulp voor de ander. Voor je het weet heb je die ander nodig………

Believe in yourself

Ik heb het op mijn arm staan. Een tatoeage die ik liet plaatsen na aanleiding van mijn ziekte periode. Zwarte periode die er voor zorgde dat mijn eigenwaarde tot een nulpunt zonk. Mijn lichaam had me immers in de steekgelaten ……. Met twee neptieten en een eigenwaarde van nul begon mijn ‘nieuwe’ leven. Ik was inmiddels gescheiden, stond alleen met twee kleine kinderen in een buitengebied in het oosten van het land. Één keer zuchten en ik sta in Duitsland. Mijn persoonlijk maar ook professionele situatie toen zorgde ervoor dat mijn eigenwaarde ook nog eens verder onder het nul punt kwam……Louter door positiviteit en de juiste mensen om me heen vinden kwam ik omhoog. Steeds jezelf blijven laten zien hoe je wil dat je in het leven staat. Steeds blijven visualiseren…dat leerde ik uiteindelijk van Michael. Blijf het zien, hoe zwaar de weg ook is. Uiteindelijk werkt de wet van aantrekkingskracht. En dat geld het zelfde voor die grote eigendunk. Uiteindelijk zijn dat wel de mensen die bovenaan komen. Dusssss…… blijf geloven in jezelf. Ook ik als nuchtere (geboren) Groningse heb dit ervaren. En pluk daar steeds meer en meer de vruchten van. Kijk iedere dag nog steeds erg trots naar mijn mooie tatoeage. ” Dat heb ik toch maar mooi geflikt!”….. ook mijn mooiste leven ga ik bereiken, alleen maar een kwestie van tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s