negeer mama, negeer…..

Een nieuwe dag, een nieuw begin…..heerlijk geslapen. En met een fijne korte meditatie sta ik op uit bed. Zelfs het zonnetje piept al door de ramen.. Heerlijk. Ik doe de deur van mijn slaapkamer open, en ben plots mijn fijne begin van de dag al vergeten…

ppffffff de leeggespoten deofles komt me tegemoet. En een vluchtige blik rechtdoor geeft me zicht op een geëxplodeerde kamer. Of is het nu geïmplodeerd?? Moet ik me dan maar gelukkig prijzen dat het op één kamer is gebeurd? …………

Negeer mama, negeer!

Ik kan het toch niet laten om even vlug naar binnen te schieten, shoot, val bijna over rondslingerende spullen. Maaaarrrr ik heb wel het raam open gegooid. Met mijn gedachten bij vroeger toen ik puber was, loop ik naar beneden. Ik kan me niet heugen dat ik er zo’n zooitje van maakte. Koffie! Dat is toch echt de beste remedie op de vroege morgen… En zo rustig drinkend aan mijn koffie voel ik mijn dankbaarheid opkomen. Want ondanks dat ik me realiseer dat ik inmiddels TWEE pubers in huis heb, zijn ze niet de moeilijkste. De een zit uit klunzighied, want wat leven die hard groeiende benen soms hun eigen leven, onder de blauwe plekken. De ander denkt een relatie te hebben met haar deo bus. Alhoewel…… dan verslijt ze véle relaties, als er iedere dag een bus doorgaat….hahahahaha … maar verder, ach… eten alles, en zijn s avonds al lekker bijtijds op bed (neeeeehhh ik weet het, dat houd niet in dat er al geslapen word….!!! ) Maar ik kan de avond op de bank spenderen……

Oké, schrijf ik net een relaas louter uit positiviteit……. next drama! De HAREN!!!! Lange haren moeten toch echt gekamt worden. “heb ik gedaan”… ‘Kind kijk dan even in de spiegel en doe de achterkant nog even over.’ ‘De slaap klitten zitten er nog in.’ “HEB IK GEDAAN”….. JA, twee pubers in huis!!!!

today is the day… lekker even knetteren!!

Dan kun je je gaan bedenken dat het een fase is. Dat het erbij hoort. Dat er zoveel in hun lijf gebeurd..Dat het afzetten is tegen de ouders……………… MAAR IK BEN ALLLEEEEENNNNNNN …. ik ben papa en mama in één!!!! Daar waar je als ouders zijnde nog even er voor kan kiezen dat er eentje even weg gaat, sta ik er mee op en ga ik er mee naar bed. En NEE het is niet mijn keuze de kinderen alleen op te voeden. Dit is echt hun eigen keuze!! NEEEEEE ik praat niemand schuld aan. Maar ben rete lekker even enorm hard aan het knetteren. Ik ben NIET ZIELIGGGG… en voor iedereen die graag op de slakken zout wil leggen; IK BEN ENORM BLIJ MET DE TWEE LIEFSTE PUBERS IN DE WERELD, EN IK ZAL ZE NOOIT AFVALLEN!!! Alleen vandaag is de dag dat deze ras echte positivo even heul hard knetteren wil…..

Gewoon omdat iedereen wel even een momentje heeft waarop hij/zij wil knetteren. En niet alles mooi weer is! ………..Alhoewel……………

De zon schijnt! De kids op school! Verse koffie pruttelt!! Ik hoor ergens op zolder de wasmachine roepen “ik ben klaar, uitpakken maar, op naar het volgende wasje, want je bent nog lang niet klaaaarrrr”……. Maar ik NEGEER! Heerlijk die verse koffie, ik doe de tussen deur naar boven dicht. En loop lekker met mijn koffie naar buiten. In de voortuin in de zon! Mama doet het even niet!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s