Wat positiviteit in de morgen, brengt een dag zonder zorgen….

Het zonnetje schijnt al fijn, de wind is nog fris…. maar met een vers gemaakte koffie en een dekbed is het fijn vertoeven op de loungebank in de tuin. Gewoon een vrije dag maar het voelt als vakantie. Ik kijk uit over de weilanden, en alleen de wind maakt geluid….

one small positive thought in the morning can change your whole day

De jongste slaapt nog, de oudste is in ons bed lekker nog even weggekropen. En de kat komt net thuis vanuit het weiland… De zon schijnt steeds krachtiger op mijn gezicht. Met het toenemen van zijn sterkte voel ik ook mijn verlangen toenemen..Mijn lang gekoesterde verlangen.. Zoals ik geleerd heb tijdens een persoonlijk groei event; stel jezelf een doel, een eind doel. Of doelen. Werk van daar uit stap voor stap naar voren. Wat heb je nodig om daar te komen? Heb je dat nu al in je bezit of moet je nog wijsheid ervoor vergaren etcetc… PIEPPPPP………terug op de loungebank, weg met mijn mooie gedachten… de oven ‘roept’ dat de broodjes klaar zijn. Its like heaven on earth……….

take it all one day at a time and enjoy the journey

Positive thought…..

Wanneer je je dag begint vanuit positiviteit dan heb je de halve dag al gewonnen. Dus inplaats van die alarmerende wekker gewoon een muziekje aan die jij het liefst hoort. Wees niet te hard voor jezelf, beloon jezelf alvast met het idee dat je vanmiddag na het werk dat ene lekkere wijntje mag drinken met je vriend/vriendin… Je kunt je thuis wel al druk maken over van alles op je werk, maar laat je werk maar lekker je werk zijn…. Heb je een ruk nacht gehad? Joh… met wat moisturizer zul je je een stukje meer wakker voelen. Wat concealer onder je ogen, en je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Je toekomst verandert met elke keuze die je vandaag maakt…..

Maakt een positieve instelling gezond? Maria Schenk deed er promotieonderzoek naar binnen de afdeling psychiatrie in het UMCG. Zij ontdekte dat mensen die positief gestemd zijn, minder lichamelijke klachten ervaren én ook daadwerkelijk gezonder zijn. Een opgewekte stemming heeft onder anderen positieve gevolgen voor lagere bloeddruk en hartslag. En mogelijk heeft het zelfs invloed op het tot uiting komen van de ontstekingswaarden. Ook komt Schenk met de conclusie; Ik denk dat het heel goed zou zijn als we de rol van positieve psychologie binnen de zorg vergroten en er meer ruimte komt voor ‘medicijnen’ als zelfcompassie, mindfulness en ontspanning….. Een positieve focus kan ontzettend veel doen met je gemoed en dus met je ervaren en daadwerkelijke gezondheid……

mijn plekje deze morgen….

De zon is heerlijk… de wind waait zachtjes door mijn haar…Ik besluit hier nog een dagje te chillen. Mijn dag heerlijk te beginnen met een plons in de jacuzzi. Ik weet wat ik wil gedaan hebben aan het einde van de dag. Dus dat is mijn focus, en nu een momentje zenn!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s