Loeder Moeder………

ben ik dat?

De mooiste plaatjes op internet, de gezelligste teksten staan erbij en de likes vliegen in het rond…… Kids met brede lach, en ouders die erbij schrijven waar ze allemaal al geweest zijn deze mei vakantie.. Vakanties naar subtropische oorden, iedereen gaat mee, kijk ons lol hebben…. En mijn kids?? Die zitten op de bank, want mama moet werken!!

Wat voor een moeder ben ik dan wel niet zeg.. Ik laat mijn jonge pubers alleen thuis. Sterker nog, ze doen voor mij klusjes in huis… (lees; hun eigen kamer opruimen) Hierbij een plaatje ervan op internet, gezellige teksten… die krijg je nu, en die likes…..KOM MAAR OP! hahaha

de vaat van gister, want wij kozen voor ‘op de bank hangen met een tompouce’….Na een zeer verantwoord maal

Een regelrecht nieuw fenomeen in Nederland, zoals ik nu lees op internet. Want eerlijk is eerlijk, het woord alleen al intrigeert me. Wat is nou een typerende loedermoeder? Ik ben op onderzoek uitgegaan. En vond vijf typeringen voor een regelrechte hitsensatie van een loedermoerder;

1* De loedermoeder laat wel eens een steekje vallen… als aanvulling staat erbij dat ze zich suf reddert, en er maar niet in slaagt het perfecte plaatje te realiseren.. je weet wel die gelikte plaatjes van kids met uber hippe merkkleding, alles perfect afgestyled, in een smetteloos designinterieur of minstens een knus verbouwde boerenhoeve..op de achtergrond nog net zichtbaar dat mama in de keuken uiteraard verantwoord kookt, en op de keukentafel liggen nog resten van een middagje knutselen met mama .. alles voor de mega schattige en beeldschone foto/ GELIKT PLAATJE..

mijn jonge pubers zorgen zelf wel
voor een perfect plaatje

2* De loedermoeder is down to earth…want een supermoeder bestaat niet!! 3* De loedermoeder is wispelturig, ze stuurt haar kids soms met ongewassen gymkleren naar school, en verschillende sokken worden er ook regelmatig aangetrokken…… CHECK..WHAHAHAHA … jahaaa ik heb inderdaad ook wel eens verzuimd om voor de jarige juf een kadootje mee te geven.. 4* De loedermoeder is tergend truttig… zonder make-up en haren in een niet gekamde knot de straat op is haar heel normaal…HEERLIJK, EEN VROUW DIE DOET WAAR ZE ZIN IN HEEFT (ai… ik haakte af ná ‘zonder make-up’) Ze kijkt ook niet uit naar het wekenlange gezinsgeluk tijdens de vakanties..Ze parkeert de kids het liefst achter de tv of iPad …..(GELUKKIG WAS IK DUS AL AFGEHAAKT) 5* De loedermoeder is totaal niet ambitieus, ze is een gekooide huisvrouw op zoek naar een leven…..

LOEDERMOEDER een intrigerend woord..

“een loedermoeder is een imperfecte moeder die af en toe het huishouden en de verzorging van de kinderen laat versloffen. een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder, maar een moeder die op sommige momenten een steekje laat vallen”

Ensie

Laten we niet allemaal wel eens een steekje vallen? By the way… mijn jonge pubers zien me aankomen.. ‘ mama komt jullie even douchen, mama komt even jullie tandenpoetsen, mama smeert jullie boterhammetjes, mama ruimt jullie kamertjes op (DAT ZOUDEN ZE WEL WILLEN JAAAHAAA), mama wast jullie, mama smeert jullie in met een lotionnetje, mama veegt jullie billetjes af op de wc……… SHIT…… no way!! Dat heet toch gewoon zelfstandigheid!! Bewustwording! Het is toch jouw leven.

Een beetje meer de keuze maken voor je eigen IK. Je eigen geluk. En voor critici; natuurlijk blijf je gewoon moeder, want zoals je moederhart tikt het nergens…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s