van Single naar Setje..

Single

Na een breuk of scheiding zoeken we weer verder. We kijken nog beter om ons heen, gaan daten en worden steeds gejaagder en wanhopiger. Bij setjes die voorbij lopen kun je alleen nog maar denken; waarom zij wel en ik niet. Waarom lukt het mij niet? Straks blijf ik nog mijn hele leven single……..Een veel gehoorde kreet van singles, en niet alleen bij de wat oudere singles.

Waarom is men zo bang alleen te zijn? Ik vind het wel shocking om te horen dat veel singles dit ervaren, alleen zijn lijkt wel een soort blamage. Alsof ze mislukt zijn, ondanks een te gekke baan. Het verlangen naar liefde, samendelen en intimiteit van alledag is natuurlijk ook een heel krachtig iets. Maar in plaats van het te voelen als blamage en misschien wel ‘wachttijd’, kan je ook tijd nemen voor jezelf.

Dat was ook exact wat ik uiteindelijk gedaan heb.. Want daten was best wel eens leuk maar nooit kon iemand me werkelijk bekoren. Was ik dan misschien wel veel te kieskeurig? Nu kan ik zeggen, kieskeurig moet je ook zijn! Je hoeft geen genoegen te nemen met minder…Maar toen ging ik wel twijfelen…….. Gelukkig had ik mijn buikvol van die online dating sites. En in navolging van een mindfulness cursus van 8 weken ging ik me daar meer en meer in verdiepen. Heerlijk, even kijken naar mezelf. Dat was de plek en de tijd waar het voor mij begon; bewustwording. Nu mag ik even in de aandacht staan. Want eigenlijk was ik alleen maar aan het moederen. Met de kids naar sporten, wedstrijden, naar school brengen, och ook nog naar artsen en onderzoeken…..en dan weer van voor af aan sporten, wedstrijden, naar school………….etc NEE nu even tijd voor mezelf. Lekker me in mindfulness lezen. Want intussen heb ik wel geleerd, je kunt geen ware liefde vinden als je jezelf niet kent. En al dacht ik dat ik best evenwichtig was en sterk…nu pas weet ik, dat ik tot voor kort leefde zoals ik dacht dat dat hoorde…

Setje

Ik wilde graag de mindfulness app van VGZ op mijn telefoon zetten. Maar deze bleek te vol te zijn. Dus maar eens neuzend in mijn apps kwam ik Badoo en Tinder nog tegen. Die had ik toen al even niet meer aangeraakt, dus besloot ik die te verwijderen. Badoo…. verwijdert! Tinder…………………niet…………………….. Wat is dat!?

mister blauw oog

Dat is een leuke kop. Dammnnn en die OGENNNNN. Dan toch maar even lezen? Ah joh…….. tja en toen was ik te laat: Ik was verkocht! Niks geen VGZ app. Een kort berichtje gestuurd naar mister blauw oog met erg geestige tekst! En weet je….. heel rap antwoord terug! Met een leuke snel afspraak voor ‘gewoon een bakkie’… Heerlijk. Het gekke was ook, ik heb de Tinder app meteen verwijderd. Alleen een screenshot bewaard van de mooie blauwe ogen.

Setje…. wanneer ben je nou een setje? Veel stelletjes kiezen er tegenwoordig voor om wel samen te zijn maar niet samen te wonen. Zo word gezegd dat je routine buiten de deur houd en de liefde in leven. Dagelijkse beslommeringen, als rekeningen, vuilnis, boodschappen..Allemaal kleine dingen die op slinkse wijze de passie zouden kunnen wegnemen. Voor mensen die meer traditioneel denken en vinden dat je samen ‘hoort’ te wonen, is het een schokkend besluit dat men dan gaat LATTEN. (Living Apart Together)… Om nu te stellen dat samenwonen een dagelijkse sleur gaat worden is natuurlijk te kort door de bocht. De moeilijke of minder leuke dingen delen helpt juist om de band te versteken en liefde te behouden en te verdiepen. Zo’n ‘diepere dimensie’ zul je als LATters niet snel bereiken. JEEEEEEMMMPPPPPIIIEEE wat is liefde toch een moeilijk ding zeg…

Ondertussen heb ik wel een leuke meditatie app op mijn telefoon. Een heleboel meer ervaring in mindfulness. En leer ik nog dagelijks bij. Vind ik het heerlijk om me in mezelf te verdiepen. Verslind ik boeken als ‘Master your Mindset’ en ‘Think and grow rich’….. Mister blauw oog? Die ondernemer met die erg geestige tekst……. He’s mine!!! …….. Liefde is niet moeilijk. Liefde is krachtig, en dat maakt het soms lastig. Omdat in de praktijk je soms moet schipperen. Maar liefde blijft altijd mooi.

Love decides what will happen……

2 gedachten over “van Single naar Setje..”

  1. Heel fijn om dit te lezen. Ik heb zelf geen ervaring met relaties. Heb er nooit een gehad maar laatst dacht ik wel huh ik ben 30 nog geen man 😱. Eigenlijk werd het erin gewreven vanuit de omgeving. Ik denk dat men het raar vind als je niet gesetteld bent voor je 30ste.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s