Ik ben hip… intermittent fasting

intermittent fasting is een vorm van afwisselend vasten. Bekende vormen hiervan, om de dag vasten, of periodiek vasten…

voedingscentrum.nl

Even, heel even een momentje voor mezelf……. dat is zo fijn, en zo’n luxe! Dus maar even extra hard genieten. Even een uurtje typen en me heerlijk verliezen in fijne info. Zo zie ik een bericht voorbijkomen van de foodsisters.. De zusjes Koeman die gezonde en lekkere voeding als grootste passie hebben.. Mijn aandacht word getrokken door een nieuw boek wat ze dit weekend lanceren. Intermittent fasting ‘simpel starten’

Zo schrijven Janneke en Amande Koeman; Intermittent fasting is geen nieuw dieet. Eigenlijk is deze methode van vasten een oud geheim om je lichaam te laten herstellen. Denk maar aan de boedhistische monniken die ook vaak vasten. Het klinkt als een ‘straf’ maar het is makkelijk te volgen en juist een super effectieve methode om het afvallen een boost te geven. Toen we vroeger jager/verzamelaar waren, waren we al aan het vasten. Je kon ’s morgens ten slotte niet even de kast opentrekken om een ontbijtje op tafel te zetten. Daarvoor moest je eerst op jacht. Je hebt vast wel eens onbewust gevast toen je ziek was. je hebt geen eetlust, want je lichaam heeft alle energie nodig om te herstellen. Voedsel verteren kost dan teveel energie. Dan geeft je lichaam vaak automatisch aan dat het wil vasten.

screw it, let’s do it!

Richard Branson

Als je van tevoren weet waar je gaat eindigen, begin je er misschien niet aan……Doen is de beste manier van denken!!! Heeeeeerlijk, ik hou er van.

intermittent fasting…

Het klinkt me goed in de oren. Ik lees rustig verder op internet….. Heerlijk die ochtenden dat ik heel even iets voor mezelf heb. In mijn ooghoeken zie ik mijn jongste mijn Liefde leren swishen… hahaha ik hou er van… Door een periode niet te eten krijgt je lichaam rust. Ook je organen zijn blij met een ‘pauze’… Bijvoorbeeld je alvleesklier hoeft even niet meer continu insuline af te geven… Kern eigenlijk van dit verhaal is dat je lichaam mogelijk sterker wordt van een tijdje niet eten…je zit langer in je vetverbranding, je stofwisseling krijgt een boost….etc

Er zijn verschillende methodes om te vasten. Het verschil in de methodes zit hem in de eet-fases en de vasten-fases……………Met veel interesse lees ik hier over verder op http://www.foodsisters.nl Zo geïnspireerd heb ik gelijk hun boek besteld. Ohhh daar heb ik zin in. En dan is afvallen een mooi meegenomen bijzaak. Want laten we eerlijk zijn, een paar kilootjes minder wordt iedere vrouw wel erg blij van. En dat zo vlak voor de zomer… hell yeah, goed voor ons bikini-tijdperk…….hahaha maar voor mij is ‘bewust zijn’ de eerste gedachte waardoor ik dit boek bestelde. Klinkt nu zo na mijn betoog voor ons bikini-tijdperk ineens een stuk minder aannemelijk. Toch is bewust zijn wat voor mij momenteel de klok slaat. Heerlijk! Niet zomaar alles in je mond proppen… stress eten was ook mij heel bekend. Maar nu ik zo bewust ben begonnen met leven lijkt het wel of ik opnieuw geboren ben. Nee hoor ik ben ook geen heilige, een zak chips is echt voor mij ook lekker. Ik ben nu alleen bewust van wat ik doe. En eet ik hem niet meer in mn eentje leeg, maar deel ik m met het hele gezin.

Zo…. dit was lekker………. het zonnetje schijnt inmiddels buiten weer. Onbewust merk ik dat ik glimlach. Ja dit is fijn. Even een momentje voor mij zelf gehad. En me even bewust mogen richten op voeding. Erg enthousiast, en nog meer nieuwsgierig wacht ik in spanning of tot het boek op de deur mat valt. Ik ga nu lekker weer even het gezinsleven in…. quality time met zn vieren, in alle relaxtheid. #jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s