Laat de vrijheid regeren..

De zon bescheen nooit een boeiender menselijke verwezenlijking

Zoals Nelson Mandela het al beschreef in ‘De lange weg naar de vrijheid’. Zoals er gevochten is in de tweede wereld oorlog in ons eigen land… van onwetende jongen tot charismatisch staatsman, hoe een klein westers land sterk kan zijn……VRIJHEID!

Vandaag vieren we het mooiste feest van het jaar. We kunnen het ook als geen ander. Geen ander land kan het zo overweldigend en met zoveel feestelijke gekheid. Alles en iedereen is oranje. We zingen en we dansen. En we zijn SAMEN oranje….

Vrijheid geef je door

Daar zit ik dan heel vroeg op zondag ochtend. De kachel brand en ik staar even naar de vlammen. Ik voel de warmte op mijn blote huid van mijn benen. In mijn heerlijk grote wollen trui kruip ik op de bank, en kijk ik uit over de weilanden……. Dit is ook vrijheid! Ik ervaar het in iedere vezel. Rust. Stilte. En heel veel ruimte om het huis….Maar ook de stilte in huis, iedereen ligt op dit onmogelijk vroege tijdstip zo op zondag nog lekker op een oor. Vrijheid! Vrijheid vind je in jezelf zijn! Ook al kost het je soms wat moed en moeite. Je trekt de mensen aan die bij je passen. Of zoals ze zeggen; soort zoekt soort. Door jezelf te zijn, door jouw waarden te laten zien, omring je je bijna automatisch met mensen die bij je passen. Als je je anders voordoet dan je bent, dan maak je je leven alleen maar moeilijker. Je bent prima zoals je bent. Zodra je dat beseft zul je ook lekkerder in je vel zitten. Jij bent jij. Met al je gekkigheden, met je talenten, je tekortkomingen en dromen. Je mag zijn wie je bent. Wanneer je meer en meer jezelf wordt, ontwikkel je karakter. Je wordt minder onzeker. Leer om schijt te hebben aan wat mensen van je denken, en geef jezelf de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn!!!!!

Je hebt altijd mensen die stenen op je pad blijven gooien. Aan jou de keus, wat je er mee gaat doen. Bouw je een muur om je heen, of wordt het een brug, zodat jij je weg kan vervolgen.. Jij bent de architect van je eigen leven !!! Waar wacht je nog op? Bouw je brug…….Feel happy, be Free!

#Jouw leven kan ook een feestje zijn, je moet wel zelf je slingers ophangen #jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s