Maak dat de kat wijs…

Ik heb het koud…. ik draai me nog eens om. Dammnn ik heb het echt koud. Ik stomp een paar maal in de kussens, ik probeer de slaap weer te pakken… Mijn armen liggen om me zelf heen. Ik draai links en in draai rechts…. grrr. Er zit niks anders op. Ik stap het bed uit, en zwengelen de pelletkachel een paar graden warmer aan. Ik vind de warmte ervan heerlijk. Maar dammnn nu wil ik nog echt even slapen, ik staar dus maar even vlammetjes..’zeg joehoeee slaap waar ben je’….

Daar zit ik dan, alleen, midden op het bed. Ik staar door het raam naar buiten over de weilanden. Het begint al licht te worden. Geen wolkje te bekennen. Uberhaupt nog niets aan leven buiten te bekennen. Alleen hier binnen. Ik ben maar met de kat gaan praten. De allerliefste kat hoor. Ja want eigenlijk houd ik helemaal niet van katten, het is zo negatief hè… Ik ben veel liever lief tegen de ander HAHAHA.. Nee zonder dollen, ik ben geen poezen/katten persoon. Maar deze lieverd vind ik wel leuk. Dus kletsen we samen honderduit. Tja ik moet toch wat, als de Liefde een week in het buitenland is. Ik lag me een hoedje…”miaauuww” ‘ja schat dat zeg ik nou ook altijd’ “miauw” ‘nou nee dat weet ik niet, vind jij dat wel zo?’ “miauwwwwww” ‘honger?’ ‘nee schat ik mag van het baasje je niet verwennen, want dan wordt je een zeurpoes’ “MIAUW” ‘ja sorry, een zeurKAT’…. “miauw” ‘ja, flauw hè… ‘ Zo praten we samen een poosje wat af. Stiekem kijk ik toch even in de bakjes. ‘schattttt je hebt nog eten, kom ik daarvoor mijn bed uit’ En ik kruip weer terug in bed. Jeempie wat is het bed groot zeg. Ik besluit om een coconnetje te maken van het dekbed. Het word buiten in tussen al helemaal licht. Maar echt uitgeslapen ben ik nog niet, dus besluit ik toch een poging te doen om de slaap weer te vinden. Alleen vlak voor ik mijn ogen wil dichtdoen word mijn aandacht getrokken. Door iets in het weiland…hmm ik zit alweer rechtop. ‘heeyyy het is de liefste kat van de wereld’ HAHAHA praat ik hier nu daadwerkelijk hard op… Ik blijf naar hem kijken. Want aan zijn manier van lopen te zien is hij iets van plan. Dit nog niet gedacht of hij neemt een stevige sprint. HAP…jahoor. Zelfs op afstand is het duidelijk dat hij een muisje oid te pakken heeft. OHH RUKKKKKKK. Voor de zoveelste maal ga ik het bed uit. Op de koude vloer met mijn blote voeten. Maar deerde me nu al veel minder. Hup hup naar buiten. Ik wacht de kat op voor de deur. ‘Zooo TIJGER VAN DE TUIN EN ALLE WEILANDEN.. jij weet toch zeker wel dat ik niet lief ben hè’ ‘nee je mag niet met je mondvol praten’ ‘NOU GEWOOOON, OF JE DAT VIEZE BEEST IN JE BEK NIET MEE NAAR BINNEN WIL NEMEN…IEEEUWWWWW’ Gelukkig loop ik zolang te lullen tegen de kat, dat hij met zijn overwinning is doorgelopen aan de voordeur. Ik aanschouw nog even het schouwspel. En zie dus nog dat hij de muis op zijn favoriete plekje onder de boom neerlegt.

Gerustgesteld loop ik weer naar binnen. Ooohhh hier is het gelukkig behaaglijk warm. Ik heb het intussen weer écht koud. Mijn coconnetje weer in elkaar gedraaid, duik ik er nog even in. Ogen zwaar van deze enerverende ochtend. Wat is het bed toch eigenlijk groot zo voor mij alleen. Gelukkig ben je er over een weekje weer, denk ik nog net voor ik in slaap val…………. Van korte duur. DE WEKKER…..

Dit gaat een hele lange dag worden. PFFF.. gesloopt. Dan eerst maar eens een bakkie of twee..en een hele lange, super warme douche. Dit heb ik weer!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s