MAMA

Vooral blijven liggen. In de keuken heel veel geluid horen. Gekibbel tussen de kinderen. En uiteindelijk twee stralende koppies aan je bed… half verbrande broodjes, geen boter maar wel een dikke klodder pindakaas, en uiteraard met het allermooist gekleide sieraden bakje en gedicht geprint door de juf ( dat natuurlijk tweemaal, van ieder kind een)….. en wat worden wij mama’s dan BLIJ. Tuurlijk! Van die mooie stralende bekkies van onze oogappeltjes….Het is MOEDERDAG

Ik vind het altijd zo’n mooie dag. Heerlijk met de meisjes… Mijn knutsel van de jongste al veel te vroeg gekregen. Omdat ze het al zo graag wilde geven. Een heuse dromenvanger kreeg ik dit jaar. Wel in mijn lievelingskleur oranje gemaakt. Vergezeld door een boekje waarin ze heel veel liefs geschreven had…

De koffie geurt in de kamer. Mijn Liefde heeft mijn jongste geleerd hoe ze met dit heuse barista apparaat voor mama een vers bakkie kan zetten…. Erg trots is ze! Heerlijk! De oudste heeft inmiddels de oven aangezet, en het huis ruikt al aardig naar de heerlijke broodjes………..

ik werd mama…

Eind november 2003 werd ik mama. Geheel onverwacht, ruim zeven weken te vroeg. Na bijna 48 uur weeremmers mag ik uitgeput uiteindelijk volledig zelf toch nog jou op de wereld zetten…. De eerste periode geleefd wordend door het verplegend personeel uit het ziekenhuis. Gelukkig ook maar, want anders was er niks terecht gekomen van mijn mooie meisje. Ineens ben je omgevormd tot een stuntelende en tranen schietende melkfabriek. Zit je daar met twee zeiknatte plekken op je shirt.. Maar EY je bent mama geworden joh. Hoe leuk is dat! Nou dat is echt kei-hele-maal-niet-leuk. Hou op met die mooie roze wolk verhalen. Het is gewoon volledig ruk. Het poept en het piest en het houd je alleen maar uit je slaap. Neeeeee papa’s horen ’s nachts geen huilende kindjes. En jouw melkfabrieken gaan wel schieten als ze gealarmeerd worden door hun sirene. Tja en dan lig je als mama wel wakker met je natte shirt. ‘Droog shirt aan, en tjop tjop weer naar je kindje.’ Loop je weer in het holst van de nacht met haar op de arm. Vergezeld met het ronkende geluid van haar vader………. Roze wolk………of misschien wel een lichtblauwe wolk voor jou…….. Ja die zijn er wel hoor. Maar dat is natuurlijk alleen overdag. Dán liggen die kleine mormels wél te slapen. Dan zijn ze uber cute. En schieten we snel heel veel foto’s, die regelrecht naar de Hallmark kunnen voor de mooiste babykaarten…Toch, ondanks alle shit, houden we zielsveel van die mormels…

relativeringsvermogen IT IS…

Het is echt waar; kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen!!! Maar in de loop der jaren leer je dit te relativeren. Want iedere leeftijd heeft zoveel moois om mee te maken. En hoe kun je dan meer genieten als mama, wanneer je je kids hoort stuntelen in de keuken. Ze willen net zo’n fijn ontbijtje voor jou maken als jij altijd voor hen maakt. Ze willen een dagje mama zijn, zorgen voor mama! Vandaag ben jij een dagje mama-af… Vandaag hoef je even niet te zorgen.. Vandaag word het voor jou gedaan

Toon Hermans

Ik krijg de lekkerste broodjes en geniet van het prachtige uitzicht. Op de koptelefoon hoor ik de heerlijke muziek ‘a new beginning’ van de meditation moment app. Hoe toepasselijk hè.. Ik denk terug aan hoe het begon. Maar vooral ook hoe het nu, hier op dit moment, is.. Hoe ik in de afgelopen jaren mezelf gevonden heb. Hoe ik geleerd heb.. en hoe dankbaar ik ben. De zon schijnt net als ik dit schrijf nog net iets harder, en binnen laait de kachel even iets extra aan. Voor mij een te mooi moment, mooie samenloop.. Mijn mooie lieve knuffels heel dichtbij me. Mijn mooie (bijna) jongvolwassen dames. Wat gaat de tijd toch hard. En wat sta ik toch vaak voor dilemma’s.. Zoals een puber betaamd zoeken jullie ook de grenzen. Maar intens trots ben ik als mama op deze mooierds… hele mooie open meiden. Meiden die snappen wat er in de wereld speelt. Meiden die weten waar ze voor staan. Mijn eigen natureloving-girl, en mijn World-writing-Wonder….Makkelijke meiden die heus ook achter het behang kunnen. Die ook onverantwoord domme acties hebben..Maar joh….. we zijn zelf ook jong geweest. We kruipen gezellig nog even met zn drieën in het grote bed. Hoor mijn meisjes zacht in koor zeggen; hier had jouw Liefde ook bijgehoord! ………..Liefffff … Dat had hij ook zeker heel erg graag gewild………..

Liefde zoals niemand dat kan geven…

zeg weetje mama

dankbaar ben ik, en ook nog best trots. op zo’n schouder, een steun in de branding mijn rots.

ja weetje mama, trots ben ik en dus dankbaar

voor alles wat je doet en gedaan hebt

Maar ook gewoon ZOMAAR

van JIP……. voor mijn eigen mama!!!!

Lieve mama’s ik wens jullie ook allemaal een mooie dag in dankbaarheid. Ook alle mama’s die een mooie sterretje zijn geworden, juist vandaag denken we even extra aan jullie.. Het meest dankbare vak in dit universum; MAMA!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s