@ first sight..

Deze schrijf ik aan jou. Deze schrijf ik omdat ik me meer en meer bewust word dat ‘gewoon’ niet gewoon is. Daar waar er tegenwoordig zelfs programma’s op televisie zijn die denken dat je door de wetenschap mensen kan matchen, blijkt het in de praktijk toch anders te zijn. Blijkt het toch nog steeds te gaan omdat dit ene kleine woordje. Omdat ene kleine chemische momentje, die dan blijft ‘plakken’….No, its not love..Tuurlijk is liefde, of eerst verliefdheid belangrijk. Daar begint alles toch mee. Maar alleen liefde is niet genoeg. Het is de klik die maakt of iets standhoud of niet..

ammehoela..

Ik geloofde er niet meer zo in. Had een soap aan ervaring opgedaan. Van sexverslaafd tot alcoholverslaafde familie en van nerd tot ‘je-kids-zijn-kut’ ….Ja! ik kan er een boek over schrijven. Al met al waren het allemaal korte verliefdheden. Waarin ik gelukkig snel ondervond dat de klik er niet was.. Hele brieven werden er nog gestuurd dat ik in hen gedachten bleef, en zelfs oude liefdes moesten mij achtervolgen. Liefde doet een hoop met de mens. Liefde is mooi en liefde is groot. Maar alleen met de klik van twee kanten blijft het bestaan!!

ik

“if you carry joy in your heart, you can heal any moment”

… ik was begonnen aan het afsluiten van het pad dat liefde heet. Was me aan het voorbereiden op ‘dan maar alleen, maar ook gelukkig door het leven‘. Tot ik ineens heel kort die ene blik in die twee prachtig blauwe ogen zag……Ik dacht dat het niet meer voor mij bestond. Of in ieder geval, dat het er wel was maar zonder ‘het broertje’ die klik heet. En dat had ik al heel lang voor mezelf helder, ik ga alleen voor beiden. Ik ga alleen voor liefde en de echte klik. Ik had mijn reis al een aantal jaar een rigoreuze wending gegeven. Was me steeds meer bewust van mijn eigen ik. Daar waar ik jaren leefde ‘omdat ik dacht dat het zo hoorde‘. Was ik toen van de snelweg afgegaan. En vond ik prachtige landweggetjes… vol met kuilen. Maar dat maakt het wel zo puur. Zorgt er ook voor dat je veel bewuster word. En juist die bewustwording geeft je ook rust. Ook al waren er vele kuilen. Ook al was het een loszand weggetje en dus heel zwaar om door heen te fietsen.. Het uitzicht was helder en overzichtelijk. Juist dat gaf rust. Ik fietste rustig en gestaag verder. Want haast heb ik nooit meer gehad.

Bewustwording..

Sinds ik ervaringsdeskundige ben geworden in het feit dat het leven een deadline heeft. Ben ik daar naar gaan leven. Dat was mijn moment dat mijn roer om ging. Mijn gehaaste leven, en leven zoals ik dacht dat het hoorde omgeruild voor…….. rust………….en mijn eigen keuzes.! Zo tegenstrijdig als het klinkt, het leven heeft een deadline, maar door RUST weet je welke koers je gaat varen. In stilte komen al je antwoorden wel. Heb vertrouwen in jezelf en je zult het horen. Ik vond het vroeger ook allemaal maar gezwets… raar geklets. Maar nu aan den lijve ondervonden kan ik zeggen dat het tot echt waar is!

“Don’t you dare for one more second, surround yourself with people who are not aware of the awesomeness that you are”

Jij..

Met je mooie blauwe ogen. Raakte me. Je was oprecht en moedigde me meteen aan. Het leek of we elkaar al jaren kenden. Vooral je openvizier naar de toekomst gericht. Niet zomaar een eerste ontmoeting. Je kookte rijkelijk met de heerlijkste producten. Een mooie fles champagne ging gelijk open…. Nee het was geen kopje koffie bij vd Valk. Jij was duidelijk al gepokt en gemazeld. En ik, ….ik hing aan je lippen. Dacht eerst nog dat er veel grootspraak was. Maar de feiten achterhaalden mijn gedachten. Een mooi persoon. Een gouden hart. Vol levenswijsheid, en in geestelijke groei…. was de klik een snelle feit. Zelfs toen je even werd ingehaald door de geschiedenis wist je jezelf toch te herpakken. Dat kunnen alleen de sterksten.. En hang ik dus nog steeds aan je lippen. Mooi persoon, met je hart van goud..! De fiets heb ik aan de kant gezet. Ik rijd graag mee in je Volvo ‘cross country’…. Kruis ik graag samen met jou alle paden die onze reis tegenkomen. Groeien en bloeien we samen! Ik zal er altijd voor je zijn om je te blijven herinneren aan het hier en nu. Aan je mooie openvizier naar de toekomst gericht. We zijn gemaakt door ons verleden, maar groeien samen verder naar het heden! Dit is wat echte LIEFDE heet……..Ik hou van jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s