Vreugde en Verdriet..

Dat het oneerlijk verdeeld is in de wereld, moge duidelijk zijn. De oneerlijkheid in luxe & armoede tussen het Westen en het Oosten, of tussen Amerika en Afrika is iedereen wel zichtbaar. Maar dichter bij huis is er ook grote oneerlijkheid. Kijk eens naar de mama’s op het schoolplein. Ogenschijnlijk niets mee aan de hand. Dat is het juist……niet alles is zichtbaar. Vraag je wel eens de juiste vragen aan een van die moeders? Dan zal namelijk blijken dat sommigen zoveel verdriet iedere keer weer hebben. Verdriet in de vorm van tegenslagen.. En terwijl je dan die vraag stelt hoor je naast je een moeder vertellen hoe trots ze op haar kind is omdat ze gewonnen heeft met een danswedstrijd……………Vreugde en verdriet, het ligt heel dicht bij elkaar!

Helaas ondervond ik het gister ook. In jubelstemming; ik mag gaan bloggen voor mijn huidige werkgever! En luttele minuten later zit ik op de grond in de gang (op het werk)… slecht nieuws telefoontje gehad……………….

Wat moet een mens toch soms rete flexibel zijn……..

Verdriet….

” Soms hebben we alleen iemand nodig die er is. Niet om iets speciaals te doen of iets beter te maken. Maar gewoon iemand die ons laat weten dat we niet alleen zijn en dat ze met ons meevoelen…”

Verdriet en tegenslagen. Tuurlijk kent iedereen ze op z’n tijd wel. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar voor sommigen volgen de tegenslagen zich wel in heel rap tempo achter elkaar op. Dat zou je heel verdrietig kunnen maken. Dat zou je kunnen doen wankelen.. Want iedereen heeft ook een beetje voorspoed nodig. “Maar als je niet wegloopt van dat nare gevoel, en er bij kan blijven….door er met vriendelijkheid naar te kijken, niet te oordelen, dan zal dat gevoel geleidelijk oplossen. Ontstaat er ruimte. Omdat je je er niet meer tegen verzet. Verdriet, je hebt dat gevoel. Maar je bent het niet.” Wanneer je je openstelt voor de kern van je verdrietige emotie, vindt je de rust die je zoekt. Emoties zijn je beste vrienden, ze vormen de poort naar je ziel!! AMEN…hihi… maar het is wel zo.

Vreugde….

Dan voel ik me op dat soort momenten ook weer intens dankbaar. Dankbaar dat die ene ‘dijk van een collega’ me gister zo goed er doorheen geloodst heeft, en zelfs al mijn Liefde op de hoogte heeft gebracht. Dankbaar dat dit mijn collega is. Dankbaar dat mijn Liefde de regie op dat moment even over kon pakken. Dat ik even niet aan mijn kinderen hoefde te denken. Ondanks een kleine 300km afstand was hij er meteen. En dat….. doet een mens vreugd. In voor en tegenspoed…. In vreugde en verdriet…..

“Wees een inspiratie bron voor anderen, Wees het licht in de duisternis, Wees de lach om een traan op te drogen…..maar wees vooral wie je diep van binnen bent………..JIJ”

leef jemooisteleven meditatie van Michael Pilarczyk

Vreugde zit in de kleine dingen. Verspil je tijd niet aan zorgelijke gedachten. Ze brengen je niet verder in de richting van je mooiste leven…Kijk er naar met vriendelijkheid, het mag er zijn. Door er niet in te oordelen houd het jij steady, en schenkt het je rust. Het leven is nou eenmaal niet altijd rozengeur. Maar je kunt natuurlijk wel zelf de slingers ophangen!! #jemooisteleven #dankbaarheid

Een gedachte over “Vreugde en Verdriet..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s