DAME van ’s KooningsJaght

‘mag ik koffie’….. ‘ik was lief hè’….. ‘wil jij sigaret pakken alstjeblieft’…..

hahahaha ook goede morgen schoonheid. Ik zeg altijd eerst ” goede morgen”.

De recent Sara geworden dame, is vooral geen DAME. Dat is zo ongeveer vloeken in de kerk vind zij. Alhoewel…. Dit was van oudsher zo. Regelmatig benoemt het vaste personeel iemand een mooie dame of een lieve dame. En steeds vaker weet deze schoonheid dit zonder daar fel op te reageren voor bij te laten gaan.

Zeg je ’s Koonings Jaght, dan zeg je ook deze schoonheid. Iedereen op het terrein kent haar wel. De 50 dus net gepasseerd. Maar tussen de mid-twintigers praat ze lekker mee op onze groep. Een duidelijk standpunt dus ook voor deze groep. Je kalender leeftijd is maar een getalletje. Wij kijken echt naar de groepsdynamiek… En daar staat het sociale aspect voor aan!

Belangrijkste voor haar is dat ze duidelijkheid en daarmee veiligheid behoud. ‘jooeehoee, wil je sigaret pakken’ Tja mocht je even vergeten zijn wat het dagritme is, dan zal ze je er feilloos aan helpen herinneren. Ohhh weet je hem perongeluk niet meer helemaal goed omdat jij een nieuwe begeleider of flexer bent, geeft niet. Dan maakt ze daar zonder blikken of blozen misbruik van… hahahaha.. Oké, wanneer je achteraf hier achterkomt zal ze hartelijk lachen…. Och wat vind ik haar toch een geweldige vrouw. Een humor!!!! Maaarrrr als je dan net even denkt rustig op te computer te kunnen, en zij om de minuut ‘jooehoeee’ en je naam roept… tja, ja dan plak ik haar graag even achter het spreekwoordelijke behang. Niet voor lang hoor. Want ze weet dondersgoed dat we allemaal week worden van haar ‘ OH SORRY’……Of wat dacht je van haar befaamde ABBA vertolkingen, haar complete serenades, nee voor mij is de topper toch wel als ze samen met onze muziekagoog in zo’n kindermicrofoon ‘Luchtballon’ meezingt… zoveel gevoel als ze er dan inlegt, dat zou niet misstaan bij de Voice…

De tranen liepen me over de wangen toen ze voor het eerst haar Hulphond zag. Wat een enorm emotionele reactie van haar. Zo liefdevol….. Of toen die ene keer dat een collega van ons emotioneel op de groep was. ‘ik kom je troosten’ zei ze. En aaide over de rug van onze collega. ‘oh wacht ik haal een glaasje water’. Zo snel als de kleine benen haar konden dragen rende ze naar de keuken. Maar ook die mooie momenten die ze met de anderen op de groep heeft. Of die momenten dat zij speelt met haar brandweerauto’s offfff DAT ZIJ ZELF BRANDWEER IS…….

Ook al word je heel af en toe erg boos. Vaak zelfs vooral boos op je zelf. Ook al vliegen soms de stoelen door de tuin, of moet ik op het dak klimmen om je schoenen er af te halen. Ja zelfs de keren dat ik je kleding uit de rododendron haal. Het sleuteltje uit de wcpot vis, de papierenhanddoekjes bij elkaar raap.. of als ik je zoek en jij je VERSTOPT achter de lantaarnpaal…………….Schoonheid, wat vind ik je stiekem toch de leukste dame van ’s Koonings Jaght….! hahaha en bij deze dus niet meer stiekem…..!!

Een gedachte over “DAME van ’s KooningsJaght”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s