En dan gaat je lichtje heel even uit

En dan gaat je licht heel even uit. En word ik aan het einde van de ochtend wakker op de bank. Nee, het leven is soms vol met mindere momenten. Het lijkt dan altijd wel dat alles tegelijkertijd komt. Als ik niet zo’n positivo zou zijn, had ik kunnen gaan denken dat het me maar altijd tegen zit. Dat alleen ik altijd veel tegenslagen mee maak. Want veel is het zeker….

Ik lag om 11.00 op de bank..nog in alleen maar mijn ondergoedje, een zwaar hoofd en oogleden die nog niet echt open wilden. Mijn hoofd laat duidelijk weten dat ik stap voor stap moet denken, en niet zoals IKKE betaam alles tegelijk….HELDER….. mijn lichaam heeft gesproken. Dus luister ik.. eerst maar eens naar mijn ademhaling. En dan laat ik mijn gedachten binnen druppelen. ‘mijn Liefde, heb ik koffie voor gezet vanmorgen en broodje gedaan…. De oudste, heb ik geloof ik ook naar school zien gaan.. De jongste, studiedag. ..Dus die is aan het uitslapen en chillen op haar kamer…’ Eigenlijk op het moment dat die gedachten binnen druppelen weet ik het al.

Wanneer het verleden van de ander je probeert te tackelen, laat dit dan de mest voor je toekomst zijn…

Me-time

Met vriendelijkheid probeer ik te kijken naar mijn gedachten. Ik zie voorbijkomen hoe ik de laatste tijd gehandeld heb. Geen oordeel. Ik zie dat het veel gedachten (lees gebeurtenissen) waren. Nu oordeel ik wel..want ‘ het geeft niet dat nu even het lichtje voor mij uit is…….. Mijn donkere momentje voor mezelf mag er zijn’!!! Niet altijd gaat alles over een mooi geasfalteerde weg. Soms moet je door een wegversperring kiezen voor een landweggetje… Daar zitten dan kuilen in. Maar, je ziet zoveel meer van de omgeving. En dat is het precies. Door tegenslagen weet je weer hoe het leven echt in elkaar zit. Ga je steeds beter alles op waarde zien. Zie je de mooie kleine dingetjes in het leven stralen.

Tegenslagen zijn er nu eenmaal, ik zie er nu ook een paar ‘voor mijn deur’. Ik zie ze heus. Heb voor mezelf een planning gemaakt. En ben in die planning vooral niet vergeten om een vet kruis te zetten. Een kruis wat staat voor; vandaag laat ik alles vallen en denk ik lekker alleen aan mezelf en waar ik zin in heb. Dagggg morgen zijn jullie de eerste weer!! De planning laat me zien hoe ik stap voor stap alles aanpak. Maar omdat je nooit weet hoe iets loopt, zegt de planning eigenlijk nog veel meer over “hoe en wanneer denk ik even aan meditatie, lekker wandelen, lekker schrijven, alleen met mijn Liefde, en alleen met mijn kanjers..”

geen oordeel

Het geeft zoveel rust. Als je niet oordeelt. Niet oordeelt over de rollercoaster. Want het is er nu eenmaal. Wanneer er in de familie bijvoorbeeld een ernstige ziekte de kop op steekt moet je er mee dealen. Het is er, dus ga je er mee om. Zonder te oordelen. Niemand heeft hier om gevraagd, dus geef je het de aandacht die het nodig heeft. En zullen we met elkaar dit ‘varkentje wassen’.

Velen spreken me met regelmaat aan. ‘jeetje hoe doe je het allemaal, je blijft zo positief’…. nou zo dus! Even ervaren dat het licht uitging. Niet oordelen. Maar gepaste actie ondernemen…. En vooral heel erg dankbaar zijn. Dankbaar voor de liefde van alle mooie mensen om me heen. Dankbaar dat ik het allemaal zo mag zien. #kuiltje in de weg #me time #niet oordelen #rit weer hervatten #genieten van het mooie uitzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s